Τηλεκπαίδευση: Στο 9% έπεσαν οι απουσίες στα δημόσια ΙΕΚ, από 21% πέρσι

Στο 9% έπεσαν οι απουσίες των καταρτιζομένων στα δημόσια ΙΕΚ, από 21%, ποσοστό στο οποίο ανήλθαν οι απουσίες πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στη Βουλή.

Η υπουργός είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, σχετικά με τη λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ και καταγγελίες για παράνομη παρακολούθηση τηλεκπαίδευσης από διευθυντές.

«Όπως ξέρετε, κάθε χρόνο υπάρχει ένα ποσοστό καταρτιζομένων οι οποίοι δεν συμμετέχουν. Παρ’ ότι εγγράφονται, δηλαδή, εν συνέχεια δεν συμμετέχουν στα μαθήματα στα ΙΕΚ. Πέρυσι, λοιπόν, το αντίστοιχο εξάμηνο, αυτό το ποσοστό ήταν στο 21%. Στο περσινό δηλαδή χειμερινό εξάμηνο υπήρχαν απουσίες κατά 21%. Φέτος που έχουμε τηλεκπαίδευση, αυτό έχει μειωθεί και είναι στο 9%. Άρα, αυτό μας δείχνει πως όχι μόνο δεν έχει αυξηθεί η διαρροή, όπως λέτε, αλλά ότι έχει αυξηθεί η συμμετοχή στα μαθήματα εν μέσω πανδημίας. Ξαναλέω από το 21% απουσίες, έχουμε πάει στο 9%, ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα σχετικά με τη συμμετοχή των καταρτιζομένων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση», είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία απορρέουν από το πληροφοριακό σύστημα «ΠΗΓΑΣΟΣ».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση