Κόσμος

Κύπρος: «Ναι» στην ενεργειακή συνεργασία με την Τουρκία αν σταματήσει τις έκνομες ενέργειες

Ο τερματισμός των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας σε Κύπρο και Ελλάδα, είναι προαπαιτούμενο για την συμμετοχή της πρώτης σε δίκτυο ενεργειακών συνεργειών, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης κατά τη συμμετοχή του στο 10ο Ενεργειακό Συμπόσιο εξέφρασε τη βούληση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος στην απρόσκοπτη εφαρμογή της ενεργειακής της πολιτικής, βάσει συγκεκριμένων και στοχευμένων στρατηγικών σχεδιασμών που υιοθετούνται, παρά την όποια τουρκική προκλητικότητα, τις απειλές και παράνομες ενέργειές.

Κατά τον χαιρετισμό του στο Συμπόσιο, με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ: Ενεργειακός Κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυπριακή κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας, καθώς και τον ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock