Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρομάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίρει ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρομάνου, καταλογίζοντας του αδράνεια και απροθυμία να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με στόχο τη διασφάλιση της πολυφωνίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές – μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας ζήτησαν την παραίτηση Κουτρομάνου. Όπως ανέφεραν μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2019, η ΝΔ έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή στα μέσα ενημέρωσης. «Σε τέσσερα από τα έξι κανάλια η δραστηριότητα του κόμματος της συμπολίτευσης και της κυβέρνησης φτάνει αθροιστικά να καταλαμβάνει ακόμα και το 70% του χρόνου των ενημερωτικών καναλιών και των δελτίων ειδήσεων μαζί», υποστήριξαν.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται «συντριπτική μονομέρεια» και «σιωπητήριο στις δράσεις και δραστηριότητες άλλων κομμάτων». Υποστήριξαν ακόμη, ότι «αυτή η πρακτική των καναλιών ήρθε λίγους μήνες μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση με αφορμή την υγειονομική κρίση συνεχίζει να την τρέφει και να την επιβραβεύει. Ταυτόχρονα συντηρείται η σχέση εξάρτησης κυβέρνησης – ΜΜΕ, με τις διάσημες πλέον και εκτός συνόρων Λίστες Πέτσα».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση