Την πρώτη θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τεχνολογίας κατέκτησαν πρόσφυγες μαθητές


Την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τεχνολογίας και προγραμματισμού «Meet & Code» κατέκτησαν δύο ομάδες προσφύγων μαθητών των κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης που λειτουργεί η οργάνωση Άρσις στην Κω (KEDU) και στη Λέρο (LEDU).

Το πρότζεκτ με τίτλο «My story» διακρίθηκε ανάμεσα σε 1.750 υποψηφιότητες από 35 χώρες. Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν 14 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 9-17 ετών που φοιτούν στα δύο κέντρα, οι οποίοι χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Scratch παρουσίασαν ψηφιακές αφηγήσεις του ταξιδιού τους και όσων τους εντυπωσίασαν από τις χώρες καταγωγής τους και τις πόλεις διέλευσής τους μέχρι τον τελικό προορισμό τους στα δύο ελληνικά νησιά: από το κεμπάμ στο Ιράν, τα παζάρια στην Τουρκία και τις αντιλόπες της Ναμίμπια μέχρι το κάστρο στη Λέρο και τη φύση στην Κω.

Ξεκινώντας από τη Συρία, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν και την Αγκόλα, τα παιδιά μίλησαν για τις πατρίδες τους, αλλά και για τις χώρες από τις οποίες πέρασαν, κάνοντας ταυτόχρονα αναζήτηση στο ίντερνετ για πληροφορίες που αφορούν στα μέρη αυτά.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση