Κόσμος

Πεσκόφ: «Αναμένεται διάγγελμα Πούτιν» – Θα απαντήσει στον Πριγκόζιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται απόψε να απευθύνει διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το διάγγελμα Πούτιν έρχεται στον απόηχο του ηχητικού μηνύματος του επικεφαλής της Wagner στο Τelegram, Γεβγκιένι Πριγκόζινκαι της ανταρσίας που προκάλεσε αναταραχή στη Μόσχα.

Στο διάρκειας 11 λεπτών μήνυμα στο Telegram ανέφερε: «Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν. Λυπούμαστε που χύσαμε ρωσικό αίμα. Η πορεία προς την Μόσχα είχε σαν στόχο να αποφευχθεί η κατασκευή της Wagner και ήταν απέναντι σε όσους έκαναν φρικτά λάθη στην Ουκρανία. Κανένας δεν υπόγραψε συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο άμυνας. Είχαν αποφασίσει να μας κλείσουν την 1η Ιουλίου».

Μάλιστα υποστήριξε ότι οι κινήσεις των μισθοφόρων της Wagner ήταν ένα μάθημα για το πως θα έπρεπε η Ρωσία να πραγματοποιήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Συνέχισε λέγοντας ότι η θεαματική πορεία των μαχητών της οργάνωσης προς τη Μόσχα κατά την ανταρσία του Σαββάτου αποκάλυψε «σοβαρά προβλήματα ασφάλειας» στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι οι άνδρες του διένυσαν 780 χλμ, συναντώντας μικρή αντίσταση.

«Η πορεία αποκάλυψε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα», πρόσθεσε.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock