888 Τι αλλάζει στις βάσεις με την ανακοίνωση των ειδικών μαθημάτων | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τι αλλάζει στις βάσεις με την ανακοίνωση των ειδικών μαθημάτων

Τι αλλάζει στις βάσεις με την ανακοίνωση των ειδικών μαθημάτων

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, από το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, ανοίγοντας, έτσι, τον δρόμο για την εκτίμηση των βάσεων των σχολών που έχουν ως προαπαιτούμενο κάποιο από αυτά.

Ειδικότερα, ξεκινώντας από το μάθημα των Αγγλικών, οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν σε αυτό ήταν περίπου 3.000 περισσότεροι από πέρυσι. Παράλληλα, από τους 15.562 που έδωσαν συνολικά φέτος το μάθημα των Αγγλικών, οι 11.253 έγραψαν πάνω από τη βάση, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων που έγραψαν πάνω από τη βάση ήταν 9.211.

Αυτό, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός, φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας, σημαίνει πρακτικά ότι σε όλες τις σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών), που έχουν ως προαπαιτούμενο την αγγλική γλώσσα, όπως της Αγγλικής Φιλολογίας, των ΜΜΕ και των Διεθνών Σπουδών, «θα παρατηρηθεί ευλόγως μία μικρή τάση ανόδου των βάσεων».

Ωστόσο, τα αγγλικά δεν φαίνεται ότι θα επηρεάσουν τις ναυτιλιακές σχολές, στις οποίες αναμένεται πτώση των βάσεων, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα μαθήματα του πέμπτου πεδίου (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για τις υπόλοιπες ξένες φιλολογίες (Γαλλικών, Ιταλικών, Γερμανικών, Ισπανικών), σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές σε σχέση με πέρυσι στις βάσεις, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που πέρασε τη βάση είναι μικρότερος συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Εξάλλου, οι επιδόσεις των υποψηφίων στο Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο στη βαθμολογική κλίμακα 15-20, συγκριτικά με πέρυσι ήταν καλύτερες και κατά συνέπεια, οι αναμενόμενες μεγάλες πτώσεις των πολυτεχνικών σχολών θα περιοριστούν και θα είναι μικρότερες για τις σχολές των Αρχιτεκτόνων.

Επίσης, χειρότερες ήταν φέτος οι επιδόσεις των μαθητών που διαγωνίστηκαν στην Αρμονία και στις Μουσικές Ακουστικές Ικανότητες. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην παρατηρηθούν μεγάλες μεταβολές στις βάσεις των τμημάτων των μουσικών σπουδών.

Υπενθυμίζεται ότι, οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τους κωδικούς τους, καθώς επίσης και ότι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση») έως και αυτή την Παρασκευή, 14 Ιουλίου.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα παιδιού

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους δικαιούχους του Επιδόματος Παιδιού ότι την επόμενη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *