ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ – ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ- “ΜΠΛΟΚΟ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:FacebookTwitter Google +Email


Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης, να πειστεί ο κόσμος να κάνει εμβόλια, εξετάζει περισσότερα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους. Αυτή τη φορά στη “λίστα” μπαίνουν τα ταξίδια, καθότι είμαστε και στην καρδιά του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εισηγείται οι ανεμβολίαστοι να μπορούν να ταξιδεύουν από νομό σε νομό αλλά και στα νησιά με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει τη παρούσα στιγμή για όλους μόνο όσον αφορά τη μετακίνηση στα νησιά (όχι στην ηπειρωτική χώρα), ωστόσο φαίνεται πως το συγκεκριμένο πλαίσιο θα γίνει ακόμη πιο αυστηρό για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση προβλέπει να γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις για τους ανεμβολιαστους πολίτες με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test.

Δεν θα γίνονται δεκτά τα self test, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο κάποιος να δηλώσει ψευδώς το τεστ στην ειδική πλατφόρμα.

Η εισήγηση κρίθηκε αναγκαία για τη διασφάλιση της μη διασποράς του κοροναϊού το επόμενο διάστημα όπου κορυφώνεται και η έξοδος των εκδρομέων.

Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

πηγη
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση