Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα για τη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ με επίκεντρο τη Χίλαρι

Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα για τη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ με επίκεντρο τη Χίλαρι

Η περιβόητη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ τον Ιούνιο του 2016, με πρώτο πιάτο στο μενού τις «επιβαρυντικές πληροφορίες» για τη Χίλαρι Κλίντον, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της έρευνας που έκανε η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, όπως δείχνουν οι 2.500 σελίδες από το υλικό των ακροάσεων, που δημοσιοποίησε η επιτροπή.

Από τα έγγραφα προκύπτει μια πιο λεπτομερής εικόνα για την συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί και από την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέμενε να λάβει επιβλαβείς πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο δημοσίευμα του CNN.

Οι πέντε από τους οκτώ συμμετέχοντες στην συνάντηση, ανάμεσά τους και ο Τραμπ Τζούνιορ, εξήγησαν στα μέλη της επιτροπής την εντύπωση που είχαν για το περιεχόμενο της συνάντησης, αλλά και το πως αντέδρασαν όταν το κεντρικό θέμα του ενδιαφέροντός της μετατοπίστηκε στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Παράλληλα, εξήγησαν τι έπραξαν έναν χρόνο μετά, όταν έγινε ευρύτερα γνωστή.

Από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν προκύπτουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα, αλλά γεννιούνται και νέα. Η συνάντηση βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της έρευνας των επιτροπών του Κογκρέσου για τον Τραμπ και την Ρωσία, αλλά και της έρευνας του ειδικού ανακριτή, με εισαγγελικές αρμοδιότητες, Ρόμπερτ Μάλερ.

Από τα πιο σημαντικά συμπεράσματα, που εξάγονται από τα δημοσιοποιημένα έγγραφα των ακροάσεων, είναι ότι η ομάδα του Τραμπ επεδίωκε την συνωμοσία. Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι θα αποδειχτεί συνωμοσία, ενώ το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται γύρω από τις αποκαλύψεις ότι η ομάδα του Τραμπ ήθελε να πάρει επιβλαβείς πληροφορίες από τους Ρώσους και τον εκνευρισμό επειδή δεν υπήρξαν οι πληροφορίες αυτές. Ο Τραμπ Τζούνιορ είχε προκαταβολικά δηλώσει ότι «ήθελε πολύ» να ενημερωθεί για τις «επιβλαβείς» πληροφορίες αναφορικά με την Χίλαρι Κλίντον, που θα ήταν επιβαρυντικές για την προεκλογική της εκστρατεία.

Ο Βρετανός υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ρομπ Γκόλντστοουν κατέθεσε ότι ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ εμφανίστηκε «εκνευρισμένος» κι «έγινε έξω φρενών» όταν η δικηγόρος από την Ρωσία, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην συνάντηση, έθεσε ζητήματα σχετικά με τις υιοθεσίες από την Ρωσία και δεν ανέφερε κάτι σχετικό με την Κλίντον. Ο Κούσνερ της ζήτησε να επικεντρωθεί στο θέμα της συνάντησης και να ξαναρχίσει την τοποθέτησή της.

Σε νομικό επίπεδο, δεν υπάρχει κάποιος ομοσπονδιακός νόμος κατά της συνωμοσίας. Παράλληλα, ούτε «η προσπάθεια συνωμοσίας» αλλά ούτε και η «επιθυμία για συνωμοσία» είναι πιθανό ότι θα θέσουν τους ανθρώπους του στενού κύκλου του προέδρου Τραμπ, σε σημαντικές νομικές περιπέτειες.

Δεύτερον, φαίνεται πως η συνάντηση ήταν χαμένος χρόνος. Την άποψη αυτή συμμερίζονται οι σύμμαχοι του Τραμπ στο Καπιτώλιο αλλά και η Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων επεσήμανε ότι δεν εντόπισε στοιχεία για συνωμοσία. Χαρακτήρισε δε τη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ ως εγχείρημα «ελλιπούς πληροφόρησης», το οποίο και απέδωσε σε κακή αξιολόγηση των γεγονότων.

Τρίτον προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Η ερώτηση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ίσως εντοπίζεται στο ερώτημα για το τι πραγματικά γνώριζε ο Ντόναλντ Τραμπ για την συνάντηση αυτή, αλλά και τι του είχαν πει για το περιεχόμενο της. Ο Τραμπ Τζούνιορ κατέθεσε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί εάν είχε ενημερώσει τον πατέρα του για την συνάντηση, ενώ οι Δημοκρατικοί εστίασαν την προσοχή τους στα τηλεφωνικά αρχεία των συνδιαλέξεων του, υποστηρίζοντας ότι δεν τους λέει όλη την αλήθεια. Τα μέλη της επιτροπής, εστίασαν την προσοχή τους σε δύο τηλεφωνικά αρχεία, στα οποία ο Τραμπ Τζούνιορ έλαβε δύο τηλεφωνήματα από τον Εμίν Αγκαλάροφ, που είναι ένας Ρώσος σταρ της ποπ μουσικής και βοήθησε στην οργάνωση της συνάντησης, στον Πύργο του Τραμπ. Μεταξύ των δύο τηλεφωνημάτων υπήρξε ένα τηλεφώνημα από κρυφό αριθμό τηλεφώνου. «Δεν έχω ιδέα» απάντησε ο Τραμπ Τζούνιορ, όταν ρωτήθηκε για το ποιος του είχε τηλεφωνήσει. Ο ίδιος είπε, ότι δεν θυμόταν σχετικά με τα τηλεφωνήματα του Αγκαλάροφ και είχε την εντύπωση ότι είχαν ανταλλάξει φωνητικά μηνύματα.

Ο Τραμπ Τζούνιορ δεν έδωσε επίσης σαφή εικόνα για το τι ακριβώς γνώριζε ο πρόεδρος Τραμπ, ενώ δεν έχουν απαντηθεί ερωτήσεις σχετικά με την ακριβή χρονική παραμονή του Κούσνερ στην συνάντηση, όπως επίσης και για το αν υπήρξαν επικοινωνίες μεταξύ των συμμετεχόντων στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε την πραγματοποίηση της συνάντησης. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες αρνήθηκαν μεταγενέστερες επικοινωνίες, ερχόμενοι σε αντίθεση με αποδείξεις που καταρρίπτουν τον ισχυρισμό τους.

Τέλος, υπάρχουν νέα στοιχεία ενδιαφέροντος, όπως η εντύπωση του Γκόλντοστοουν ότι θα αποκάλυπτε κάτι σημαντικό για την Κλίντον, αλλά και η περιγραφή που έκανε για τον “εκνευρισμό” του Κούσνερ. Τα στοιχεία αυτά, βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τις έρευνες του Κογκρέσου, αλλά και του Μάλερ αναφορικά με την υπόθεση της εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Τα νέα στοιχεία προσφέρουν ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης σχετικά με τις σκέψεις και τα αισθήματα των συμμετεχόντων στην συνάντηση του Πύργου Τραμπ τόσο πριν από αυτό, αλλά όσο και κατά την διάρκειά της και μετά από αυτή.

Οι εξελίξεις στις έρευνες του Κογκρέσου για την ίδια υπόθεση συνδέονται με τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου που θα γίνουν στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς στην περίπτωση που οι Δημοκρατικοί κερδίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων ή την Γερουσία, επίκειται αλλαγή των προέδρων των αντίστοιχων επιτροπών.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΒΟΜΒΑ από τον Δεξιότατο Μενέντεζ…!!! «Η σχέση Τραμπ-Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο»…!

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ «χτύπησε» ξανά τη Δευτέρα με σκληρού περιεχομένου επιστολή, απαιτώντας από το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη