888 Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 30,4 %, έναντι 20,7% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9,8% , η Χρυσή Αυγή με 7,4% το ΚΚΕ με 7,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%, και η Ελληνική Λύση με 1,1%., ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 12,1%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται συντριπτικά με ποσοστό 72%, έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται με ποσοστό 38,2% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 29,6% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανείς» απάντησε αυθόρμητα το 31,4%.

Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,9%), με τη Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί με 39,6%. Πιο πίσω βρίσκονται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 30,4%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βασίλης Λεβέντης ισοβαθμούν με 26,5%. Αντίθετα, τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος (85,7%), με τον Πάνο Καμμένο να ακολουθεί με 78%.

Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης, με το 51,1% των ερωτηθέντων να εκφράζει αυτήν την άποψη, ενώ το 47,1% να διαφωνεί.

Εξάλλου, οι πολίτες εκδηλώνουν την προτίμησή τους γενικότερα σε κυβερνήσεις συνεργασίας (53,6%), έναντι των αυτοδύναμων κυβερνήσεων (38,1%).

Όσον αφορά στο χώρο της Κεντροαριστεράς, το 41,9% των ερωτηθέντων θεωρεί πως αυτός εκφράζεται καλύτερα από το Κίνημα Αλλαγής, με το 29% να προκρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως καλύτερο εκφραστή του χώρου και το 25,7% να απαντά αυθόρμητα «κανείς».

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Τα μηνύματα Τσίπρα και Ζάεφ για «σταθερότητα» στα Βαλκάνια μετά την βράβευσή τους

«Σήμερα γιορτάζουμε την ελπίδα». «Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμάς αλλά στους λαούς μας …