Κόσμος

Αφγανιστάν: Επίθεση με χειροβομβίδα σε αγώνα κρίκετ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες «καταδίκασε σθεναρά» την επίθεση (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω, από το Twitter) που διαπράχθηκε χθες Παρασκευή σε στάδιο κρίκετ στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας του τοπικού πρωταθλήματος.

Σύγχυση…

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που υπογράφει ο εκπρόσωπος του κ. Γκουτέρες, ο Φαρχάν Χακ, η επίθεση αυτή «στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 19 πολιτών» και τραυμάτισε αρκετούς άλλους.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ «εκφράζει τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», και «επαναλαμβάνει ότι οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών απαγορεύονται αυστηρά δυνάμει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

 

Ωστόσο, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και στέλεχος της αφγανικής ομοσπονδίας κρίκετ έκαναν λόγο μόνο για «τέσσερις τραυματίες» στη χθεσινή επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον των θεατών του ματς και πρόσθεσαν ότι ο αγώνας ξανάρχισε λίγη ώρα αργότερα.

Εκατοντάδες θεατές

Στο στάδιο βρίσκονταν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα κρίκετ – αθλήματος εξαιρετικά δημοφιλούς στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας -, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος πριν περίπου δέκα ημέρες, για πρώτη φορά μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν πριν σχεδόν έναν χρόνο.

 

Σύμφωνα με τον Νασίμπ Χαν, στέλεχος της ομοσπονδίας, «οι παίκτες, τα μέλη του προσωπικού και οι ξένοι είναι όλοι ασφαλείς».

 

Αφότου οι Ταλιμπάν κυρίευσαν την Καμπούλ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση κατέρρεε, τη 15η Αυγούστου 2021, η βία έχει μειωθεί συγκριτικά στο Αφγανιστάν, όμως η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει διαπράξει πολλές φονικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

 

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock