ΕνημέρωσηΟικονομία

Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων

Περαιτέρω ώθηση στην ενίσχυση και στη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων, τόσο εκείνων που κάνουν τα πρώτα βήματα τους όσο και αυτών που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του θέλει να δώσει η κυβέρνηση με το υπουργείο Ανάπτυξης να ετοιμάζεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, να προχωρήσει σε μία σειρά από σχετικές δράσεις, ο προϋπολογισμός των οποίων μπορεί να φθάσει ακόμη και στα 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα πρωτοβουλιών όπως τα προγράμματα Jeremie και Equifund κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα, ιδίως όσον αφορά στη δημιουργία περισσότερων funds που θα επενδύσουν σε καινοτόμα εγχειρήματα.

Επίσης, ένας ακόμη στόχος είναι να υπάρξουν funds που θα μπορέσουν να βοηθήσουν επιχειρήσεις που έχουν λάβει μία αρχική χρηματοδότηση αλλά χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια προκειμένου να επιταχύνουν τον ρυθμό ανάπτυξη τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock