888 Τι ισχύει για όσους δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους λόγω κακοκαιρίας | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τι ισχύει για όσους δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους λόγω κακοκαιρίας

Τι ισχύει για όσους δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους λόγω κακοκαιρίας

Εάν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων ο εργαζόμενος δεν μεταβεί στην εργασία του, παρά τη λειτουργία της επιχείρησης, ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωση καταβολής μισθού. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε ευρύτερες περιοχές της χώρας.

Επίσης, τονίζεται πως οι επιχειρήσεις, σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα για την αποφυγή δυσμενών συνεπειών στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, όπως π.χ. προσωρινή αναστολή εργασιών, εάν κατά τη διάρκειά τους οι εργαζόμενοι ενδέχεται να εκτεθούν σε κίνδυνο.

Τέλος, σημειώνεται ότι εάν η επιχείρηση δε λειτουργήσει λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και οι εργαζόμενοί της δεν προσέλθουν στην εργασία τους για τον ίδιο λόγο, εφαρμόζεται ο κανόνας της κοινής απαλλαγής των μερών ως προς τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ- “ΜΑΥΡΟ” ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ 1.7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δύσκολο αναμένεται να είναι το μέλλον για χιλιάδες επιχειρήσεις, και όπως είναι λογικό, εργαζόμενους καθώς …