888 Τι κρύβεται πίσω από τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας για τους παπάδες | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τι κρύβεται πίσω από τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας για τους παπάδες

Τι κρύβεται πίσω από τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας για τους παπάδες

Η συμφωνία του κράτους και της εκκλησίας που «σφραγίστηκε» χθες με τo κοινό ανακοινωθέν των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Ιερώνυμου φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr μία διάσταση στο Σύμφωνο του Κράτους με την Εκκλησία είναι το γεγονός ότι ανοίγει και ο δρόμος για χιλιάδες προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι ιερείς «παύουν» να λογίζονται και να πληρώνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι και η μισθοδοσία τους θα βαρύνει ολοκληρωτικά την Εκκλησία. Με αυτό τον τρόπο θα αδειάσουν 10.000 θέσεις κληρικών που διαγράφονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Έτσι ανοίγουν αντίστοιχες θέσεις.

Μάλιστα με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως το 2019, η αναλογία σε σχέση με τις αποχωρήσεις θα διαμορφωθεί στο 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουν να γίνουν συνολικά 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν προσλήψεις σε γιατρούς, καθηγητές και δασκάλους, ενώ το ποσό που θα δίνει το δημόσιο στην Εκκλησία για να πληρώνει τους παπάδες θα προέρχεται από το νέο Ταμείο που θα αξιοποιεί την περιουσία της Εκκλησίας.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΡΙΝΓΚ ΚΑΙ ΣΩΒΡ@ΚΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ! ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΧΑΡΑΞΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! (ΦΩΤΟ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Η Τουρκία …