888 Τι μας είπαν όταν μπήκαμε στο μνημόνιο και τι μας είπαν τώρα που βγήκαμε | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τι μας είπαν όταν μπήκαμε στο μνημόνιο και τι μας είπαν τώρα που βγήκαμε

Τι μας είπαν όταν μπήκαμε στο μνημόνιο και τι μας είπαν τώρα που βγήκαμε

Καστελόριζο… Ιθάκη, οκτώ χρόνια θυσιών δρόμος. Ήταν 23 Απριλίου του 2010, όταν από το ακριτικό Καστελόριζο, ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, εγκαινιάζοντας μια πολυετή περίοδο λιτότητας και ακραίων δυσκολιών για τον ελληνικό λαό.

«Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009. Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση». Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε το διάγγελμά του με φόντο το Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Περισσότερα από οκτώ χρόνια αργότερα, με φόντο την Ιθάκη αυτή τη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε, στις 21 Αυγούστου 2018: «Σήμερα στην πατρίδα μας ξημέρωσε μια καινούργια μέρα. Μια μέρα ιστορική. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης, και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν».

Μένει βέβαια να δούμε στην πράξη πώς θα αποτυπωθεί το τέλος αυτό στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών που βίωσαν οκτώ χρόνια τώρα το σκληρό πρόσωπο της λιτότητας.

Δείτε σε ένα βίντεο τα διαγγέλματα Παπανδρέου και Τσίπρα σε Καστελόριζο και Ιθάκη αντίστοιχα…

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕ @ΡΧΙΔΙ@! ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΈΤΣΙ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «2021»! ΆΝΤΕ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΣΟΥ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Από τον Αθανάσιο …