Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / «Τι Μπορώ να Κάνω για να Γίνει το Σκοτεινό Σαλόνι μου Φωτεινότερο;»

«Τι Μπορώ να Κάνω για να Γίνει το Σκοτεινό Σαλόνι μου Φωτεινότερο;»

Η φίλη μας Μαρία Αργύρη θα ήθελε να μάθει πώς μπορεί να φωτίσει το σκοτεινό σαλόνι της. Το καθιστικό της Μαρίας έχει σαν βάση το σκούρο γκρι και η φίλη μας δεν ξέρει τι να κάνει και ποια χρώματα να χρησιμοποιήσει εκτός από το μπεζ, το οποίο θα ήθελε να αποφύγει.

Λευκό ταβάνι Για να φωτίσετε τον χώρο σας το πρώτο βήμα είναι να βάψετε λευκό το ταβάνι για να αντανακλάται το φως σε όλο το δωμάτιο. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσετε καλύτερα το δεύτερο βήμα, που είναι ο σωστός φωτισμός.

Τip Μην ξεχνάτε πως ακόμα και η επιλογή του λευκού είναι σημαντική υπόθεση για να δείξει το σαλόνι σας ακόμα πιο φωτεινό.

Έπιπλα Αποφύγετε έπιπλα που είναι βαριά και ογκώδη. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε αλλά αυτά τα έπιπλα «κλείνουν» πολύ τον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται πιο σκοτεινός από ότι είναι. Αν για παράδειγμα, έχετε ένα καφέ ξύλινο ογκώδες τραπέζι στο σαλόνι, αντικαταστήστε το με ένα πιο λεπτό με μεταλλικά ή ξύλινα πόδια.

Τα ελαφριά τραπέζια με λεπτά ξύλινα ή μεταλλικά πόδια είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σκοτεινό σαλόνι.

Tip Τα ακρυλικά έπιπλα είναι επίσης μια καλή ιδέα για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε περίπτωση που αυτό φαίνεται και είναι πιο σκοτεινό. Το θετικό αυτών των επίπλων είναι το χρώμα τους που είναι διαφανές, λόγω του υλικού από τα οποία φτιάχνονται και είναι σαν να «χάνονται» μέσα στον χώρο.

Τα ακρυλικά τραπεζάκια είναι επίσης μια καλή εναλλακτική λύση!

Φωτισμός Απέναντι από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα του σαλονιού σας βάλτε έναν μεγάλο καθρέφτη ώστε να αντανακλά το φυσικό φως μέσα στο δωμάτιο. για έχετε πλούσιο φως όλη την ημέρα, φωτίστε πχ. με δύο φωτιστικά δαπέδου τις πιο σκοτεινές γωνιές και αν έχετε κοντά στις πηγές φωτός έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα με ανακλαστική επιφάνεια τότε το φως θα είναι ακόμα πιο έντονο.

Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στις έντονες αποχρώσεις. Απλά βάλτε τις σε διάφορες μικρές λεπτομέρειες μέσα στον χώρο σας.

Χρώμα Τρίτο και σημαντικότερο είναι το χρώμα. Αφού δεν προτιμάτε το μπεζ, κρατήστε τη βάση στα ψυχρά χρώματα βάφοντας τον τοίχο ένα πολύ απαλό γκρι (το οποίο δεν λερώνεται και εύκολα) και χρησιμοποιήστε πολύχρωμα μοτίβα (φλοράλ ή γεωμετρικά) στα μαξιλάρια και τις κουρτίνες του δωματίου, τα οποία θα φωτίσουν όλο τον χώρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε έναν μόνο τοίχο ένα πιο έντονο χρώμα ή μια ταπετσαρία.

Μια ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να φωτίσει περισσότερο ο χώρος σας.

Να θυμάστε πως το γκρι που έχει το σαλόνι σας είναι η ιδανική βάση που θα αναδείξει οποιοδήποτε χρώμα επιλέξετε για τα διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο σας. Το οινοπνευματί, το χρώμα της μέντας, και το ανοιχτό κίτρινο είναι μερικά από τα δροσερά και φωτεινά χρώματα που μπορεί να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το σαλόνι πιο φωτεινό. Προσοχή: Το project απαιτεί μέτρο για να αποφύγετε την χρωματική σύγχυση.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη