Τι περιλαμβάνει το σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ

Στα νέα δεδομένα που έχει φέρει η ψηφιακή εποχή καλούνται να προσαρμοστούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το σχέδιο μετασχηματισμού των οποίων, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή σε σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή του λαθρεμπορίου.

Στόχος του σχεδίου, όπως επεσήμανε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης είναι αφενός τα ΕΛΤΑ να συνεχίσουν να λειτουργούν ως πάροχος καθολικής υπηρεσίας αλλά και «να υπάρξει μεγαλύτερος σεβασμός στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».

Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από αντίστοιχα πλάνα μετασχηματισμού ταχυδρομείων στο εξωτερικό (Ιρλανδία, Νορβηγία, Δανία κ.ά) και δίνει έμφαση στην αύξηση που υπάρχει στην ζήτηση για μεταφορά δεμάτων. Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ακόμη ότι ελήφθησαν υπόψη τα οικονομικά αποτελέσματα των ΕΛΤΑ, το μηνιαίο έλλειμμα των οποίων είναι στα 4,7 εκατ. ευρώ από 7,2 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι πριν από μερικούς μήνες, αλλά και η μισθολογική δαπάνη του οργανισμού η οποία ανέρχεται στο 67% του συνόλου των δαπανών.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση