ΕνημέρωσηΟικονομία

Τι σημαίνει η συμμετοχή της Deutsche Telekom στο επενδυτικό ταμείο Φαιστός

Ψήφος εμπιστοσύνης σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα εγχειρήματα στο χώρο των επενδύσεων σε καινοτόμες ιδέες χαρακτηρίζεται η απόφαση της Deutsche Telekom να συμμετάσχει στο επενδυτικό ταμείο Φαιστός με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Για την κίνηση του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού ενημερώθηκε μάλιστα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Telekom, Tim Hotges και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ και αφορούσε την ενίσχυση των επενδύσεων σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Το Φαιστός, το οποίο διαχειρίζεται η Συμμετοχές 5G (5G Ventures) με επικεφαλής τον Αντώνη Τζωρτζακάκη, είναι ένα επενδυτικό ταμείο που πρόκειται να επενδύσει σε καινοτόμες επιχειρήσεις που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του 5G και οι οποίες θα πρέπει να έχουν παρουσία στην Ελλάδα. Το ταμείο χρηματοδοτείται καταρχάς με 93 εκατ. ευρώ που προέρχονται από τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από την πρόσφατη εκχώρηση του φάσματος συχνοτήτων που θα αξιοποιηθεί για τη λειτουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Σε αυτά τα κεφάλαια θα προστεθούν και επενδύσεις από διεθνείς -κατά κύριο λόγο- επενδυτές με το ενδιαφέρον που υπάρχει να είναι αρκετά έντονο όπως αποδεικνύεται και από την απόφαση της Deutsche Telekom να συμμετέχει στο Φαιστός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock