Τι σημαίνει το (νέο) στραπάτσο Τσαβούσογλου στη Λιβύη


Να ξηλώσει περισσότερο το «πουλόβερ» της τουρκικής επιρροής, παρά τη διπλωματική ρελάνς, έναντι των νέων δεδομένων που δημιουργεί η αναβαθμισμένη λειτουργία των διαύλων Αθήνας – Τρίπολης, φαίνεται πως ήταν το αποτέλεσμα της αιφνιδιαστικής επίσκεψης Τσαβούσογλου και της υψηλόβαθμης συνοδείας του στη Λιβύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μάλιστα διεύρυνε το σερί των αρνητικών δημόσιων εμφανίσεων. Η στάση της επικεφαλής της λιβυκής διπλωματίας ανάγκασε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δοκιμάσει την ίδια δυσάρεστη έκπληξη, όπως και η συνύπαρξή του με τον Νίκο Δένδια μπροστά από τα αναλόγια της Τουρκικής Προεδρίας στα μέσα Απριλίου, για την οποία που χρειάστηκαν διαδοχικές επιβραβεύσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να ρετουσαριστεί η επικράτηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Σε αυτήν τη συνέντευξη τύπου, δεν σημειώθηκε το διπλωματικό σφυροκόπημα των τριάντα πέντε λεπτών της 15ης Απριλίου, όμως μπήκε ακόμη μια ψηφίδα στο μωσαικό της λιβυκής απεξάρτησης από την Τουρκία:

«Υπογραμμίζουμε το σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στον τερματισμό του πολέμου και για τη διατήρηση της εκεχειρίας. Καλούμε την Τουρκία να κάνει βήματα στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Καλούμε την Τουρκία να συνεργαστεί μαζί μας για να τερματιστεί η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στη Λιβύη», ήταν το στραπάτσο σε απευθείας μετάδοση που επιφύλαξε στον ταραγμένο Τσαβούσογλου, η Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς που κρατάει τα ηνία της λιβυκής διπλωματίας έως τις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση