Τουρισμός: Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ανακάμψει;

Ο τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους που «χτυπήθηκε» περισσότερο από την πανδημία, αφού η διάθεση των πολιτών δεν αρκούσε για να ταξιδέψουν.

Οι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις που επέβαλαν οι περισσότερες χώρες, δεν επέτρεπαν στους πολίτες να ταξιδέψουν, με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική ζημιά. Πότε όμως θα μπορέσει ο τουριστικός κλάδος να ανακάμψει;

Παρότι η διάθεση των Γερμανών να ταξιδέψουν παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ο τουριστικός κλάδος επωφελείται ελάχιστα, αναφέρει η Deutsche Welle. Διότι η πανδημία έχει προκαλέσει ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας. Οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν, όχι επειδή δεν θέλουν, «αλλά επειδή δεν μπορούν. Θεωρητικά δηλαδή υπάρχει ζήτηση», εξηγεί ο ειδήμων σε τουριστικά θέματα Μάρτιν Λόμαν. Η ζήτηση αυτή περιορίζεται ωστόσο μέχρι στιγμής σε γερμανικούς και όμορους προορισμούς, οι οποίοι είναι εύκολα προσβάσιμοι με το αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε ορισμένους από αυτούς τους προορισμούς μάλιστα παρατηρείται ήδη ρεκόρ προκρατήσεων για την επόμενη χρονιά.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση