Κόσμος

Τουρκία: Δακρυγόνα εναντίον γυναικών που διαδήλωναν κατά της βίας

Με χρήση δακρυγόνων διέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη διαδήλωση κατά της έμφυλης βίας και της «πανδημίας» γυναικοκτονιών στην Τουρκία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Θα μαχόμαστε μέχρι να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε», απαιτώντας από την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «επιστρέψει» στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών έναντι της βίας.

Η Τουρκία εγκατέλειψε επίσημα τον Ιούλιο τη διεθνή Σύμβαση, με τους συντηρητικούς του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να υποστηρίζουν ότι απειλεί την παραδοσιακή δομή της οικογένειας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock