888 Τουρκία: «Πράσινο φως» για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τουρκία: «Πράσινο φως» για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Τουρκία: «Πράσινο φως» για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Το «πράσινο φως» πήρε από το τουρκικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, έπειτα από τη στρατιωτική βοήθεια που ζήτησε από την Άγκυρα η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης στο πλαίσιο μιας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει μονοετή εντολή για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις στη Λιβύη απειλούν τα συμφέροντα της Τουρκίας εκεί, περιλαμβανομένων των τουρκικών επιχειρήσεων στη χώρα και των τουρκικών πλοίων που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο, αναφέρει το Anadolu.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη στείλει Τούρκους στρατιώτες στη Λιβύη, αν οι δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στην Τρίπολη και οπισθοχωρήσουν. Σύμφωνα με τον Οκτάι, η Άγκυρα ήλπιζε ότι το τουρκικό νομοσχέδιο θα έστελνε ένα μήνυμα αποτροπής στις αντιμαχόμενες πλευρές.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΛΙΒΥΗ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Δείτε επίσης

Προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων -Η κατανομή των θέσεων (ΦΕΚ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Στην έκδοση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *