ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕ H ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ …ΠΑΡΑΘΥΡΟ. Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΓΑΜΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΒΑΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ “ΣΕΡΙΦΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ…


Με εντολή που διαβιβάστηκε μέσω της αμερικανικής πρεσβείας ο Μιχαλάκης Χρυσοχοΐδης χρίστηκε τον Ιούλιο του 2019 από τον Κούλη Μητσοτάκη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Δημόσιας Τάξης κλπ κλπ. Και η μεταγραφή του αυτή από το βαθύ, το πολύ βαθύ ΠΑΣΟΚ, παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία και ο ίδιος ο πρώην αρχιπασόκος -που …δεν είχε διαβάσει ούτε το μνημόνιο- πλασαρίστηκε ως η «σούπερ υπουργάρα» που θα βάλει τάξη στο μπάχαλο το οποίο επικρατούσε επί ΣΥΡΙΖΑ και θα φροντίσει για την ασφάλεια και τη σωστή αστυνόμευση ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις όπου τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο…

Πριν ακόμη συμπληρωθούν δύο χρόνια από τις εκλογές και από τις αγιογραφίες υπέρ του «πιο επιτυχημένου υπουργού», έχει εξελιχθεί από κάθε άποψη στον πιο αποτυχημένο. Η φούσκα που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του επί των κυβερνήσεων του Σημίτη και του Γιωργάκη Παπανδρέου, τώρα έχει σκάσει για τα καλά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι απανωτά και από όψιμος …δελφίνος στη ΝΔ έχει μετατραπεί πλέον σε μαύρο πρόβατο ως πολιτικός σώγαμπρος στη γαλάζια παράταξη.

Ο 66χρονος «επαγγελματίας υπουργός Δημ. Τάξης», όπως αποκαλείται χλευαστικά, δεν βρίσκεται όμως σε τραγική κατάσταση μόνο από πολιτικής πλευράς. Εξίσου τραγική είναι η κατάστασή του και ως ..κανονικός σώγαμπρος!

Μιλάμε για τον τέταρτο κατά σειρά επίσημο γάμο του, τα τελευταία χρόνια, με την πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μία από τις «παλλακίδες» του Τζέφρυ Παπανδρέου στις εποχές της δόξας του, Μαίρη Ματσούκα. Αυτός λοιπόν ο «άγριος Σερίφης» όχι μόνο πολιτικά έχει αποτύχει αλλά και στην οικογενειακή του ζωή. Κι ενώ το παίζει άγριος και σκληρός στους Έλληνες πολίτες για να υπηρετήσει τον Κούλη Μητσοτάκη και τα ξένα αφεντικά που δίνουν τις εντολές, μέσα στο σπίτι που ζει τα έχει κάνει εντελώς μαντάρα. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ύστερα από έναν από τους συνεχείς καβγάδες με την τέταρτη σύζυγό του εκείνη, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, τον πέταξε κυριολεκτικά έξω από το σπίτι, πετώντας από το …παράθυρο και τα πράγματά του.

Σώγαμπρος κατά κυριολεξία ο Μιχαλάκης, από το 2010 που παντρεύτηκε -με πολιτικό γάμο- την Ματσούκα, μετακόμισε στο σπίτι της στην Καλλιθέα όπου ζούσε ήδη η πρώην ευρωβουλευτής θέλοντας να βρίσκεται στην ίδια περιοχή με την μητέρα της. Κι ο Χρυσοχοΐδης έφυγε από το Ψυχικό όπου είχε αγοράσει ένα πανάκριβο διαμέρισμα για την μέχρι τότε τρίτη σύζυγό του Αγγελική Χονδροματίδου, για να «στεγαστεί» στα νότια προάστια με την κατά είκοσι χρόνια νεότερη νέα σύζυγό του με την οποία λίγο αργότερα απέκτησε και παιδί – το πέμπτο κατά σειρά από τότε που άρχισε τους γάμους και τα διαζύγια.

Όπως και όλες οι προηγούμενες σχέσεις του -είτε έγγαμες, είτε όχι- και αυτή με την Ματσούκα όμως εξελίχθηκε μέσα σε συνθήκες πλήρους ανισορροπίας. Μην ξεχνάμε εξάλλου και τον θυελλώδη έρωτά του με την Αλεξία Μπακογιάννη που αυτός όμως δεν κατέληξε σε γάμο αλλά βοήθησε τον Μιχαλάκη να μπει έστω και …ξώφαλτσα στην «Αγία Οικογένεια», κάτι που συνέβαλε -μαζί με τα άλλα- στην ανάσυρσή του από τα αζήτητα και την επάνοδό του στο πολιτικό προσκήνιο ύστερα από μια πενταετία στη ναφθαλίνη.

—————————— ——-

Ο Χρυσοχοΐδης ανήκει στην κλασσική κατηγορία των πασόκων που -ακόμη και τώρα που έγινε υπουργός του Κούλη- μαζί με την εξουσία, από την δεκαετία του 1980 και μετέπειτα, είχαν μάθει στο χρήμα και στο π@δημα. Με «οδηγό» και …καθηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου, όλη τους η ζωή ήταν μέσα στην πολιτική και ηθική ακολασία, στον κοινωνικό και …κυριολεκτικό νεοπλουτισμό και στην απόλαυση κάθε εξουσιαστικής ηδονής. Ακόμη και με ..στραβωμένη τη μύτη από τις κάθε είδους καταχρήσεις, που συνοδεύουν αυτές τις συμπεριφορές, ο Μιχαλάκης συμπεριφερόταν έτσι σε όλους τους προηγούμενους γάμους του, αλλά το ίδιο έκανε και στον τελευταίο. Κι ας πίστευαν ορισμένοι ότι τα αχαλίνωτα πάθη θα είχαν καταλαγιάσει με τον καιρό και ότι ο τέταρτος γάμος θα τον είχε … «ωριμάσει». Με συναισθηματική και ψυχική αστάθεια -συνεπεία όπως είπαμε όχι μόνο του χαρακτήρα του αλλά και των πολλών καταχρήσεων- κατάφερε να υποστεί αυτή την «έξωση» από το σπίτι της γυναίκας του με έναν τρόπο που θα έκανε κάθε άντρα στη θέση του ρεζίλι. Αυτός ο άντρας λοιπόν, που με τέτοιες συμπεριφορές και ταραχές στον ιδιωτικό του βίο θα χρειαζόταν άλλου είδους βοήθεια έχει σήμερα -ελέω Κούλη Μητσοτάκη και Αμερικανών προστατών- την ευθύνη για την αστυνομική ασφάλεια και προστασία των Ελλήνων πολιτών. Εδώ ταιριάζει πλήρως το «ήμαρτον» αλλά αυτό δίνει ταυτόχρονα σε σημαντικό βαθμό και την εξήγηση γιατί και ως υπουργός ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί παρά να είναι προβληματικός και εντέλει -παρά την προπαγάνδα και τον εξωραϊσμό που επιχειρούν τα καλοταϊσμένα μέσα ενημέρωσης του κουλιστάν- αποτυχημένος.

—————————— –

Για την ιστορία να προσθέσουμε ότι η Μ. Ματσούκα ύστερα από το επεισόδιο αυτό -που «κυκλοφόρησε» και από γειτονιά σε γειτονιά σε ολόκληρη την Καλλιθέα και όχι μόνο- τον «μάζεψε» πίσω, λόγω και του σοβαρού προβλήματος υγείας που τότε είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει ο Μιχαλάκης ο οποίος φορώντας σκούρο κοστούμι με …άσπρες κάλτσες ως νεαρός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και παρατρεχάμενος του Άκη Τσοχατζόπουλου το 1989 βρέθηκε να βάφει στα γεράματα το μαλλί ως υπουργός του Κούλη για να δείχνει ότι έχει ακόμη πέραση. Κι ας έχει περάσει προ πολλού η μπογιά του… 

Mαυρογιαλούρος- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

πηγη


loading…

realhosting
loading...

Απάντηση