888 Τούρκοι πεζοναύτες εμφανίστηκαν με το «ΙΗΑ-SAVAR» κατά των UAV – Δείτε τι μπορεί να κάνει (εικόνες) | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Τούρκοι πεζοναύτες εμφανίστηκαν με το «ΙΗΑ-SAVAR» κατά των UAV – Δείτε τι μπορεί να κάνει (εικόνες)

Τούρκοι πεζοναύτες εμφανίστηκαν με το «ΙΗΑ-SAVAR» κατά των UAV – Δείτε τι μπορεί να κάνει (εικόνες)

Κομάντος της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Τουρκικού Ναυτικού εμφανίστηκε με φορητό σύστημα αντιμετώπισης  «ΙΗΑ-SAVAR» Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drone )κατά τη διάρκεια της άσκησης DENIZKURDU-2019.

Τι είναι όμως αυτό το Φοβερό όπλο που κατασκευάστηκε απο την ASELSAN  και  Εξουδετερώνει μια – μια τις  Εχθρικές απειλές στον αέρα  την ώρα που οι Βιομηχανίες και τα Εργοστάσια στην Ελλάδα …Είναι εκτός πραγματικότητας

Την τελευταία περίοδο, απέναντι στις επιθέσεις των drone και των ΙΗΑ (μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα), με τεχνολογία νέας γενιάς, αναπτύχθηκαν συστήματα προστασίας.Τούρκοι πεζοναύτες εμφανίστηκαν με το  «ΙΗΑ-SAVAR» κατά των UAV – Δείτε τι μπορεί να κάνει (εικόνες)

Η Τουρκική ASELSAN, για να εξουδετερώσει τις εν λόγω απειλές, έχει αναπτύξει το ΙΗΑ-SAVAR (Αντι- Drone) και μέσα σε ένα χρόνο, έχει πραγματοποιήσει στο εσωτερικό και το εξωτερικό, περίπου 500 παραδόσεις.

Λόγω του χαμηλού κόστους και της ευκολίας χρήσης, τα μέτρα που αναπτύχθηκαν εναντίον των drone και των ΙΗΑ, που πρόσφατα μετατράπηκαν σε όπλα από κακόβουλα χέρια, έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα. Μαζί με την αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η χρήση των drone και τα ΙΗΑ για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς, αυξάνεται ραγδαία.

Είναι εύκολο στη χρήση, είναι προσβάσιμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους χωρίς ειδικές δεξιότητες και είναι δυνατό να γίνουν εύκολα εφαρμογές τροποποίησης. Τα Drone και mini ΙΗΑ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από στοιχεία του εχθρού για ανακάλυψη, εντοπισμό, κατασκοπεία, παρενόχληση, ένοπλη επίθεση και βομβιστική επίθεση.

Απέναντι σε όλες αυτές τις απειλές, για τα drone και τα ΙΗΑ που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς, έχουν εξασφαλιστεί συστήματα προστασίας. Η ASELSAN που είναι κορυφαία εταιρία στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, το 2017, στα πλαίσια των εργασιών Ar-Ge (Έρευνας και Ανάπτυξης) άρχισε τις εργασίες για την κάλυψη αυτής της ανάγκης.Τούρκοι πεζοναύτες εμφανίστηκαν με το  «ΙΗΑ-SAVAR» κατά των UAV – Δείτε τι μπορεί να κάνει (εικόνες)

Μέσα από χρόνια εμπειρίας και γνώσης που αποκτήθηκε από την ανάπτυξη συστημάτων RF (ανάμιξη / στόμωμα) ραδιοσυχνοτήτων της ASELSAN, ανέπτυξε το σύστημα İHA-SAVAR, το οποίο είναι φορητό και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από ένα άτομο.

Το İHA-SAVAR υπό το συντονισμό της Δνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, άρχισε να συμπεριλαμβάνεται στη δομή των δυνάμεων ασφαλείας. Η πρώτη παράδοση έγινε τον Νοέμβριο του 2017 και 500 παραδόσεις έγιναν στο πλαίσιο των συμβάσεων που υπογράφηκαν με εγχώριους και ξένους πελάτες πέρυσι.

To İHA-SAVAR , που είναι ένα σύστημα ανάμιξης / στόμωσης RF, εξασφαλίζει προστασία σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις/βάσεις, κτίρια κρατικών υπηρεσιών, κατοικίες υψηλών προσώπων, στρατόπεδα, σημεία ελέγχου, ενώ έχει ενεργή ανάμιξη στα Drone και τα mini ΙΗΑ

Το İHA-SAVAR με την κατευθυντήρια ή σφαιρική κεραία, εξαλείφει τα Drone και mini ΙΗΑ με τις ανώτερες πολεμικές δυνατότητες που διαθέτουν και προσφέρει πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες αποστάσεις δραστικότητας, από ένα σύστημα αυτού του μεγέθους
Το İHA-SAVAR που έχει σχεδιαστεί σε τύπο όπλου, με συμπαγή αρχιτεκτονική συστήματος, έχει μικρό βάρος και φορητότητα που παρέχει τη μέγιστη εργονομία.Τούρκοι πεζοναύτες εμφανίστηκαν με το  «ΙΗΑ-SAVAR» κατά των UAV – Δείτε τι μπορεί να κάνει (εικόνες)

Το σύστημα είναι ικανό για μακροχρόνια λειτουργία με μπαταρίες δικτύου και με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας.

Η δυνατότητα προγραμματισμού είναι μια αποτελεσματική λύση για τακτικές και επιχειρησιακές ανάγκες. Για να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σενάρια τακτικής, ο χρήστης μπορεί να ορίσει περισσότερα από 100 προφίλ ανάμιξης, προγραμματίζοντας τα μέσω ενός φορητού υπολογιστή.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …