888 Το Γλυκό με το Οποίο θα Εθιστείτε! Φτιάξτε το μια Φορά και θα Τρελαθείτε | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Το Γλυκό με το Οποίο θα Εθιστείτε! Φτιάξτε το μια Φορά και θα Τρελαθείτε

Το Γλυκό με το Οποίο θα Εθιστείτε! Φτιάξτε το μια Φορά και θα Τρελαθείτε

Αν έχετε πάει στην Ιταλία τότε σίγουρα θα έχετε φάει πανακότα. Παρακάτω σας δίνουμε μια ιδιαίτερη παραλλαγή που έχει ως βάση το γιαούρτι και θα σας ενθουσιάσει.

Μόλις φτιάξετε την συνταγή αυτή είμαστε σίγουροι πως θα θέλετε να τρώτε το συγκεκριμένο γλυκό κάθε μέρα για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Αυτό που την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι το πόσο εύκολη και γρήγορη είναι αλλά και πόσο μπορεί να φέρει το Ιταλικό, πολυτελές στιλ στο σπίτι σας.

Η όλη διαδικασία της προετοιμασίας και του μαγειρέματος θα σας πάρει 13 λεπτά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

για την πανακότα:

  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 φλ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για τη διακόσμηση (προαιρετικά):

  • 1/2 φλ. κομμένες φράουλες
  • 1/2 φλ. μούρα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Το Γλυκό με το Οποίο θα Εθιστείτε! Φτιάξτε το μια Φορά και θα Τρελαθείτε

Κάπως έτσι θα δείχνει η πανακότα σας.

Ξεκινήστε βάζοντας το νερό σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε μέσα τη ζελατίνη και αφήστε την να μαλακώσει.

Βάλτε σε ένα άλλο μπολ το γιαούρτι και το 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.

Ρίξτε τη ζάχαρη και το 1/2 φλ. κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να βράσει για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τη βανίλια.

Προσθέστε το μείγμα της ζελατίνης στη ζεστή κρέμα. Ρίξτε το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατέψτε απαλά.

Χωρίστε το μείγμα σε μπολάκια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Μπορείτε να τα σερβίρετε με φράουλες, μούρα και λίγη ζάχαρη από πάνω.

Αποθηκεύστε την πανακότα σας στο ψυγείο μέχρι και για 3 ημέρες.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..