ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ! ΔEN ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ! ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΙΔΕΧΘΗ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΥΣΟΥΝ(ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το τι θα ανοίξει και τι όχι τις γιορτές.

Κλειστό θα παραμείνει όλο το λιανεμπόριο στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου θα επιτραπεί το click away.

 Ανοίγουν τα κομμωτήρια: Στα εν λόγω καταστήματα δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας με διευρυμένο ωράριο: 07:00 – 21:00. Η προσέλευση θα γίνεται «αποκλειστικά με ραντεβού για να αποφευχθεί η πιθανότητα συγχρωτισμού, αλλά και η τήρηση των μέτρων».

Ανοίγουν και τα βιβλιοπωλεία της χώρας, με «ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.».

Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα Χριστουγέννων και Φώτων. Δεν θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Εν όψει Χριστουγέννων, η απαγόρευση μετακινήσεων θα εφαρμόζεται πλέον από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί κι όχι από τις 21:00 το βράδυ, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Αναστολή λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Από την Κυριακή μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα μπορούν να εξυπηρετούν με click away.
  • Ανοίγουν την Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.
  • Ανήμερα Χριστουγέννων και Φώτων στις εκκλησίες. Εννέα άτομα εντός των εκκλησιών και έως 25 άτομα στις Μητροπόλεις.
  • Δεν θα γίνει Αγιασμός των υδάτων σε ανοιχτές περιοχές
  • Εν όψει Χριστουγέννων, η απαγόρευση μετακινήσεων θα εφαρμόζεται πλέον από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί κι όχι από τις 21:00 το βράδυ, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Διατηρείται η αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.
  • Από τις 10 ημέρες θα πέσει σε 3 ημέρες η προληπτική καραντίνα

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο και εξειδικεύοντας τα μέτρα είπε: Θα επιτραπεί η λιανική πώληση μόνο με click away. Δηλαδή η προαγορά, η παραλαβή από εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Από υπηρεσίες επιτρέπονται μόνο κομμωτήρια, κουρεία και ΚΤΕΟ.

Πως θα λειτουργεί το click away
«Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους.

Αν παρατηρηθούν εικόνες μαζικού συνωστισμού τόνισε, θα πάρουμε πίσω αυτή την λειτουργία. Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα. Ο πελάτης θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε να τηρηθούν οι όροι που ανέφερε και τόνισε ότι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα. Και απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Όποιος βάλει μέσα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

Το μέτρο θα ισχύει μόνο σε επιχειρήσεις που θα έχουν μόνο είσοδο έξοδο σε δρόμο. Κατά αυτόν τον τρόπο εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση