Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ … “Παιχνίδια” ΗΠΑ και Ρωσίας στην …“πλάτη” της Ελλάδος…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ … “Παιχνίδια” ΗΠΑ και Ρωσίας στην …“πλάτη” της Ελλάδος…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Πριν την αναγνώριση των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος και αφού είχε αρχίσει ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, οι ΗΠΑ στον ευρύτερο σχεδιασμό τους στα Βαλκάνια, είχαν σχεδιάσει να εγκατασταθούν στην περιοχή με μεγάλη στρατιωτική δύναμη. Σ΄ αυτήν τη φάση είχαν υποσχεθεί στον μετέπειτα πρώτο Πρόεδρο των ανεξάρτητων Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόροφ, ότι θα τον βοηθήσουν στην αναγνώριση του κράτους του ως “Μακεδονία”, με την προϋπόθεση να επιτρέψει μέσα στα Σκόπια και συγκεκριμένα στο Κρίβολακ την εγκατάσταση 400 αμερικανών πεζοναυτών!

Όμως, από την άλλη πλευρά η Ρωσία πίεζε τον Γκλιγκόροφ να μη δεχτεί την εγκατάσταση των πεζοναυτών, με το ίδιο αντάλλαγμα! Οι Ρώσοι ταυτόχρονα ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας) μέσω του αδελφού του Μίλο, που ήταν πρέσβης στη Μόσχα! Ο αδελφός λοιπόν, του Μιλόσεβιτς, προκάλεσε τη συνάντηση Μιλόσεβιτς και Γκλιγκόροφ στην Αχρίδα, όπου μεταφέρθηκε η υπόσχεση της Ρωσίας για αναγνώριση του νέου κρατιδίου με το όνομα “Μακεδονία”, αρκεί να μη δεχτεί ο Γκλιγκόροφ τους αμερικανούς πεζοναύτες!

Αρχικά ο Γκλιγκόροφ συμφώνησε και έτσι, ακολούθησαν με τη δημιουργία του κρατιδίου των Σκοπίων, οι αναγνωρίσεις της Ρωσίας και της Σερβίας!

Στη συνέχεια όμως, ο Γκλιγκόροφ υποχώρησε στις αφόρητες πιέσεις των ΗΠΑ και αθέτησε τη συμφωνία με τη Ρωσία!

Νικητής ο μισέλληνας και φασίστας Έντι Ράμα…

Θριαμβευτής των αλβανικών βουλευτικών εκλογών της Κυριακής εμφανίζεται ο μισέλληνας Έντι Ράμα!

Έτσι, θα συνεχίσει να τροφοδοτεί το εθνικιστικό παραλήρημα στην Αλβανία συμπαρασύροντας το λαό του στη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας” Η ηγετική πολιτική ομάδα της κυβερνήσεώς του με επικεφαλής το ίδιο, θα συνεχίσουν να σχεδιάζουν την κατάληψη της Θεσπρωτίας και της Κέρκυρας! Μια αλυτρωτική και ανθελληνική πολιτική, η οποία διαχρονικά στόχευε και στην εκκαθάριση του ελληνικού στοιχείου από τη Βόρειο Ήπειρο! Έτσι, για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο περί “Μεγάλης Αλβανίας” πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εκκαθαριστική πολιτική της ελληνικής μειονότητας, που είναι εγκαταλελειμμένη από την ελληνική Πολιτεία!

ΠΑΣΟΚ, Οτσαλάν και Βόρειος Ήπειρος…

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 η Ελεύθερη Ώρα δημοσίευε το άρθρο μου: “Ο εξανδραποδισμός της μειονότητας της Βορείου Ηπείρου”, όπου αναφερόμουν σε αποκλειστικές πληροφορίες γι΄ αυτήν την μεθόδευση από το Αλβανικό κράτος. Επίσης, ενημέρωνα το αναγνωστικό μας κοινό, πως αυτές οι πληροφορίες είχαν γνωστοποιηθεί από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Πατρίδος μας στα τέλη του 1997, στην τότε ελληνική κυβέρνηση! Δηλαδή, για τη δράση των Αλβανών πρακτόρων που αλώνιζαν την ελληνική Επικράτεια και για τη μεθόδευση αυτού του εξανδραποδισμού!

Σε κάποιο σημείο έγραφα επ΄ ακριβώς:

«Με τον παρακάτω σχεδιασμό εξανδραποδισμού της ελληνικής μειονότητας από τη Βόρειο Ήπειρο που θα διαβάσετε, είχε ενημερωθεί η τότε (1997) ελληνική κυβέρνηση υπό την Πρωθυπουργία του Κώστα Σημίτη, από τις Μυστικές Υπηρεσίες μας! Αυτή η κυβέρνηση που είχε από το 1996-1999 Υπουργό Εξωτερικών τον Θεόδωρο Πάγκαλο και από το 1999 – 2000 τον Γιώργο Παπανδρέου! Οι ίδιοι που γκριζάρισαν τα Ίμια.»!

Το άρθρο μου, αν λάβω υπόψη μου τα e-mail που έλαβα καθώς και τις κλήσεις στο κινητό μου τηλέφωνο, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση!

Από το πλήθος αυτών των “μηνυμάτων” θα σας γνωστοποιήσω ένα SMS στο κινητό μου, με ιδιαίτερο “βάθος” που χρήζει ερμηνείας:

“Όταν ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν (ιδρυτής και ηγέτης του P.K.K για το κράτος του Κουρδιστάν) είχε φύγει από την Τουρκία και καταζητείτο από τις τουρκικές Αρχές, οι Τούρκοι τον είχαν επικηρύξει με το μυθικό για την εποχή ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων! Συμβάλλοντας στη σύλληψή του μέλη της ελληνικής κυβερνήσεως, πήραν μερίδιο από την επικήρυξη;;”!

Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να λάβουμε απάντηση, αλλά ο λαός μας τουλάχιστον θυμάται τους εμπλεκομένους πολιτικούς σε αυτήν την υπόθεση!

Απλά το επισημαίνουμε χωρίς άλλες παρερμηνείες!!

Ρουφιάνος και προδότης ενός σχεδίου…

Όταν ο Μιλόσεβιτς είδε ότι έχανε το παιχνίδι επιρροής του στα Σκόπια, εστράφη στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για συνάντηση στην Αθήνα (17 Ιανουαρίου 1992)! Αφού προηγήθηκε στο Βελιγράδι συνάντηση του Μιλόσεβιτς με Έλληνα διπλωμάτη και ακολούθησε εκεί, η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Αντώνη Σαμαρά κατ΄εντολή του Μητσοτάκη!

Μετά από αυτές τις δυο συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Αθηνών μεταξύ των Μητσοτάκη – Μιλόσεβιτς!

Το σχέδιο προέβλεπε – ήταν με την έγκριση της Ρωσίας – προώθηση του ελληνικού Στρατού μέχρι το Μοναστήρι και ταυτόχρονη κάθοδο του Μιλόσεβιτς, εκεί!

Μας είπαν πως το σχέδιο Μητσοτάκη το επιμελήθηκε ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Βερυβάκης!

Αυτό το σχέδιο προδόθηκε στο ΝΑΤΟ και εν συνεχεία στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ από Υπουργό της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, που διατηρούσε υψηλές διασυνδέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα!

Από τις ΗΠΑ δόθηκε εντολή στον ΥΠΕΞ της Γερμανίας Χανς – Ντίτριχ Γκένσερ που διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ώστε να του διαμηνύσει να μην προβεί στο απονενοημένο αυτό διάβημα, βγάζοντας από το μυαλό του τέτοιες σκέψεις!

Στους κατέχοντες είναι γνωστό το όνομα του ρουφιάνου Υπουργού που έκανε πολιτική καριέρα επί δεκαετίες και την οποία κληρονόμησε…

Επειδή είναι στη ζωή, μήπως θα μπορούσε να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες για εκείνη την εποχή, ο Αντώνης Σαμαράς;;;

Από το σοφό …διαδίκτυο!

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

Βαρουφάκης από ΔΕΘ: Να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία -Τι είπε για εξοπλιστικά, οικονομία και κορωνοϊό

Με σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, απαντώντας σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη