888 Το Κρεμλίνο εκράζει την ανησυχία του για τις σχέσεις Ρωσικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Το Κρεμλίνο εκράζει την ανησυχία του για τις σχέσεις Ρωσικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου

Το Κρεμλίνο εκράζει την ανησυχία του για τις σχέσεις Ρωσικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου

Την ανησυχία του για τις σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε σήμερα το Κρεμλίνο εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να επικρατήσει η σοφία και να γίνουν σεβαστά τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Είναι φυσικό να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία το πώς εξελίσσονται οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτό μας ανησυχεί» δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα ο ίδιος συνεχίζοντας είπε: «Ελπίζουμε ότι παρ’ όλα αυτά η σοφία θα θριαμβεύσει, όμως την ίδια στιγμή ελπίζουμε ότι όλα τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα ληφθούν υπ όψιν».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν διευκρίνισε τι είχε υπ’ όψιν όταν μιλούσε για τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και περιορίστηκε να δηλώσει: «Όσον αφορά στα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η ίδια η Εκκλησία πρέπει να δώσει διευκρινίσεις. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις εκκλησιαστικές υποθέσεις” διευκρίνισε ο Πεσκόφ, Ωστόσο παρατήρησε ότι εφόσον η ορθοδοξία “είναι μια από τις βασικές θρησκείες στην Ρωσία, τότε είναι φυσικό εμείς να μην αδιαφορούμε για το πώς εξελίσσονται οι σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις άλλες εκκλησίες».

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Βγαίνουν στο «σφυρί» τα έργα τέχνης του ιδιοκτήτη της Parmalat

Τα κατασχεθέντα έργα της συλλογής του ιδιοκτήτης της Parmalat, Καλίστο Τάντσι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται …