ΕνημέρωσηΠολιτική

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για τον ΟΣΕ: «Έπεσαν οι υπογραφές για τεχνογνωσία και ασφάλεια»

Υπεγράφη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας (8/5) συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΣΕ και των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα σιδηροδρόμων.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Έλληνας υπουργός Επικράτειας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αρμόδιος για θέματα μεταφορών με τον Γάλλο Υπουργό Κλεμάν Μπον.

«Οι δυο χώρες διατηρούν μια μακραίωνη φιλία και συνεργάζονται διαχρονικά», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του ενώ αναφέρθηκε και στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών αλλά και την «ασφαλή επανεκκίνηση του ελληνικού σιδηροδρόμου».

Όσον αφορά τη συμφωνία συνεργασίας, στους βασικούς άξονές της, συμπεριλαμβάνεται η αναμόρφωση της οργανωτικής δομής του ΟΣΕ, η εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς και ζητήματα διαχείρισης της σιδηροδρομικής υποδομής και εφαρμογή μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στη Γαλλία.

Οι δυο υπουργοί αντάλλαξαν δώρα. Στον κ. Γεραπετρίτη ο ομόλογός του, προσέφερε μια γραβάτα και έλαβε μια πένα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι διατηρούν ένα από τα πλέον ανεπτυγμένα συστήματα σιδηροδρόμων και απασχολούν 200.000 εργαζόμενους σε δίκτυο 35.000 χιλιομέτρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει υπογραφεί ανάλογη συμφωνία. Το 1972 ο ΟΣΕ τότε, υπέγραψε παρόμοιο σύμφωνο συνεργασίας με τη συνδρομή της γαλλικής εταιρείας SOFRETU.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock