Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / «Το νέο μάθημα των Θρησκευτικών ήρθε για να μείνει», είπε ο Νίκος Φίλης

«Το νέο μάθημα των Θρησκευτικών ήρθε για να μείνει», είπε ο Νίκος Φίλης

Για προσπάθειες της Εκκλησίας να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις για εσωτερική κατανάλωση κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ότι έγιναν δεκτές παρεμβάσεις, διορθώσεις, προσθήκες, αφαιρέσεις, προτάσεις της Εκκλησίας στο βιβλίο των Θρησκευτικών.

«Ο Φίλης έφυγε, οι αλλαγές στα Θρησκευτικά έμειναν», είπε ο βουλευτής και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της ηγεσίας της Εκκλησίας για τη δημιουργία εντυπώσεων έχουν διαψευστεί. «Ούτε την ίδια την Εκκλησία ούτε την ενότητα του λαού βοηθάει ο από καιρού εις καιρόν αναμηρυκασμός του θέματος εκ μέρους της, για λόγους αυτοδικαίωσης, ή, για να εξημερώσει την ισχυρή στους κόλπους της Ιεραρχίας «Ακροδεξιά του Κυρίου»» προσθέτει.

Χαρακτηρίζει ευσεβείς πόθους τα όσα ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος περί «συναπόφασης» και «διαλόγου από μηδενική βάση» αναφέροντας ότι αναγκάζονται «σε στρατηγικήυποχώρηση λόγω της αποδοχής του νέου μαθήματος από τους μαθητές αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των θεολόγων».

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Φίλης αναφέρει ότι «η αλήθεια που θέλουν να συσκοτίσουν είναι, ότι, τελικά, αποδέχονται το περιεχόμενο του νέου μαθήματος που μέχρι χθες πολεμούσαν λυσσαλέα μαζί με την Π.Ε.Θ. και τους άλλους αντιδραστικούς και σκοταδιστικούς κύκλους, εξαπολύοντας αναθέματα εναντίον του «προβληματικού», όπως με χαρακτήριζαν, Υπουργού Παιδείας».

Καλεί τον κ. Ιερώνυμο να συμβιβαστεί με την απλή αλήθεια και να πάψει να προκαλεί υποστηρίζοντας ότι ο επιβεβλημένος διάλογος που και επί των ημερών του στο Υπουργείο Παιδείας διεξάγονταν και που συνεχίζεται από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει συναπόφαση.

«Συναπόφαση με την Πολιτεία για ζητήματα στα οποία αυτή έχει τον τελικό λόγο, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν θα πάρει η Εκκλησία από αυτή την κυβέρνηση, όσο κι αν επιμένει. Όσο για ορισμένες δευτερεύουσες τεχνικής φύσεως αλλαγές στη διάταξη της ύλης, αυτές, κρίθηκαν χρήσιμες και απαραίτητες από το αρμόδιο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ενσωματώθηκαν στο μάθημα, μέσω έκδοσης ΦΕΚ, όπως άλλωστε συμβαίνει κατά πάγια πρακτική, με όλα τα μαθήματα» αναφέρει ο κ. Φίλης και κλείνει τονίζοντας «η ουσία δεν αλλάζει. Το νέο μάθημα των Θρησκευτικών ήρθε για να μείνει».

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Eρχονται 4.155 νέες προσλήψεις μέσα στο Φθινόπωρο

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται να γίνουν συνολικά 4.155 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη