888 Το »παραμύθι» γιά δήθεν »προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ» συνεχίζεται, χωρίς ντροπή | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το »παραμύθι» γιά δήθεν »προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ» συνεχίζεται, χωρίς ντροπή

Το »παραμύθι» γιά δήθεν »προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ» συνεχίζεται, χωρίς ντροπή

ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ, παρέσυραν τον πρωθυπουργό σε μία κάκιστη »παράσταση» γιά δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων στην Ελλάδα;;;

«’Ανθρακες ο θησαυρός»: Η συνάντηση Τσίπρα και υπουργών, με τους δήθεν »μεγαλο-επενδυτές» στο Σικάγο

Η πολυδιαφημισμένη (αλλά κάκιστα προετοιμασμένη-οργανωμένη) συνάντηση (Σάββατο 14 Οκτωβρίου ’17) του πρωθυπουργού και των υπουργών (Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ), που τον συνόδευαν στο Σικάγο, με δήθεν »μεγαλο-επενδυτές», αποδείχτηκε αποτυχημένη και πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Μπορεί να υπερτονίστηκε από ΜΜΕ στην Ελλάδα, που ΔΕΝ γνωρίζουν τι γίνεται στις ΗΠΑ, γιά »εντυπωσιασμό ιθαγενών», αλλά γιά τους γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις στην Αμερική, η συνάντηση ήταν μιά μεγάλη αποτυχία, επειδή ούτε ένας από αυτούς που συμμετείχαν στην σύσκεψη (σε ρόλο…»γλάστρας»), μπορεί να κάνει οποιαδήποτε επένδυση, ακόμα και να ανοίξει…σουβλατζίδικο στην Ελλάδα.

Τα ονόματά τους: Endy Zemenidis (executive director HALC), Anthos Chrysanthou (tech startup translate.com), Richard Driehaus (Driehaus Capital), Martin Cabrera (Cabrera Capital), Maria Pappas (Treasurer of Cook County), Μary Barnicle (United Airlines), Michael Marks (managing director Cushman and Wakefield), Aaron Rice (Baker McKenzie), Ted Diamantidis (Diamond Importers), Kevin Johnson (Glidepath Solutions president, Clean Capital Board), Demetri Eliopoulos (managing director RMB Capital), Elias Boufis (Driehaus Private Equity).

Δεν γνωρίζουμε ποιοί παρέσυραν τον πρωθυπουργό σε αυτό το -χωρίς ουσία και αποτελέσματα- κάκιστο θέατρο εντυπώσεων, αλλά το γεγονός ότι ανατέθηκε στον »λομπίστα» ‘Εντι Ζεμενίδη (όπως διαδίδεται), η διοργάνωση της συνάντησης με δήθεν »μεγαλο-επενδυτές», πιστοποιεί την έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας και προγραμματισμού, εκ μέρους της κυβέρνησης. Λέγεται ότι ήταν ιδέα του (επικίνδυνα) άσχετου με Ελληνισμό Αμερικής και γενικά Αμερικής, »digital» υπουργού Νίκου Παππά, που αν κρίνουμε από τις ασοβάρευτες δοσοληψίες του με μικροέντυπα Αστόριας Νέας Υόρκης »παντός καιρού και κατάστασης», που τα επιχορηγεί (γιά να έχουν »φωνή» οι… ΑΝΕΛ στην Ομογένεια) η διαπλεκόμενη υπουργίνα Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, καταλήγουμε σε διόλου ευχάριστα συμπεράσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο, όσο και ο επί των εξαγωγών στο υπουργείο Εξωτερικών, εξάδελφος του πρωθυπουργού (Γ. Τσίπρας), αγνόησαν προκλητικά μία -έτοιμη γιά υλοποίηση- σοβαρή προσπάθεια Ομογενών, γιά συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, με τα »αφεντικά» 6 μεγάλων εταιριών ΗΠΑ που έχουν 28.000 »υπεραγορές τροφίμων» (super markets) σε όλη την χώρα. Στόχος ήταν ο δεκαπλασιασμός, ως αρχή, των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ, με δεδομένο ότι τώρα ΔΕΝ υπάρχει κανένα ελληνικό προϊόν, ούτε το περίφημο ελληνικό ελαιόλαδο σε super markets ΗΠΑ (υπάρχουν ελληνικά προϊόντα μόνο σε ελληνικά καταστήματα, σε ελληνικές παροικίες). Mιλάμε γιά »ζεστό», ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και υπαρκτό χρήμα μερικών δισεκατομμυρίων, γιά ουσιαστική τόνωση εξαγωγικών εταιριών στην Ελλάδα. Από ότι φαίνεται, η δημιουργία εντυπώσεων με ψευτιές και παραπληροφόρηση στην Ελλάδα (συνηθισμένο φαινόμενο με τις υποτιθέμενες »επιτυχίες» στο εξωτερικό, γιά εσωτερική κατανάλωση), υπερτερεί της ουσίας και του αποτελέσματος.

Κατά τα υπόλοιπα, η μεγάλη πρωθυπουργική αποστολή, που έφτασε στο Σικάγο με δύο »πρωθυπουργικά αεροσκάφη» (στο ένα ο Π. Καμμένος από Βραζιλία, που ψάχνει μαζί με τον Τ. Κουίκ γιά χρηματοδότες των ΑΝΕΛ και »κομματάρχη» στο Σικάγο), απολαμβάνει διαμονή σε κορυφαία ξενοδοχεία (Palmer, Drake και Hyatt), δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, ενώ η σύζυγος Καμμένου, με την »φιλάνθρωπο» κ. Ελένη Μπούση, τίμησε και τα εμπορικά καταστήματα.

Σε ότι αφορά την δήθεν »συνάντηση με την Ομογένεια», Κυριακή 15 Οκτ. ’17, στο »ελληνικό Μουσείο», στα πλαίσια δεξίωσης που παραθέτει το γεν. Προξενείο, αυτή γίνεται με προσκλήσεις μόνο. Κατά συνέπεια, ΔΕΝ είναι συνάντηση με την Ομογένεια, όπως παραπλανητικά παρουσιάζεται από ασοβάρευτα ΜΜΕ (με κορυφαίο το κρατικό ΑΠΕ), αλλά μιά παράσταση γιά να δοθεί το -λαθεμένο- μήνυμα στην Ελλάδα, ότι »ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Ομογένεια».

Σημ.: Ξεφεύγουν και από τα όρια της κωμωδίας οι »διαπιστώσεις» του υπουργού Οικονομίας Δημ. Παπαδημητρίου, ο οποίος στα 3 ταξίδια του στις ΗΠΑ, »διαπιστώνει» ενδιαφέρον γιά επενδύσεις στην Ελλάδα και μάλιστα…»τεράστιο»(!!!), δηλώνοντας: «’Οσους συνάντησα ξέρουν ότι βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης, μιλούν με πολύ θερμά λόγια για την Ελλάδα και γνωρίζουν ότι θα βγούμε από το πρόγραμμα» (γι’ αυτό…»βούλιαξε» η Ελλάδα από…»επενδύσεις»). Φυσικά, οι »υποψήφιοι επενδυτές» που »συνάντησε» ο υπουργός και »εκδηλώνουν τεράστιο ενδιαφέρον», είναι πάντα…ανώνυμοι και από ότι αποδεικνύεται…ανύπαρκτοι. Κρίμα, επειδή, αφού έζησε γιά χρόνια στις ΗΠΑ, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα τους λόγους γιά τους οποίους είναι απαγορευτικές οι επενδύσεις στην Ελλάδα (φορολογία, γραφειοκρατία κ.ά.), πριν να εξαπολύει δημόσια τέτοιες εξωπραγματικές και ανόητες »σαχλαμάρες».

Ο υπουργός, αν και έζησε 45 χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένει άγνωστος στην Ομογένεια και στον επιχειρηματικό κόσμο Αμερικής, ενώ σε ένα ‘Ιδρυμα-»Ινστιτούτο» που ασχολήθηκε στην Νέα Υόρκη, το »βούλιαξε». Το ίδιο άγνωστη στην Ομογένεια και η σύζυγός του, υπουργίνα στην Ελλάδα, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία παραμονές εκλογών »εμφανίστηκε» στην Νέα Υόρκη, δηλώνουσα ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ακόμα και αυθεντικοί, ολίγοι ΣΥΡΙΖΑ-ίοι στην μεγαλούπολη, να γελάνε με τα χάλια των »όψιμων κομματικών», που »επιβραβεύτηκαν» και με υπουργικό αξίωμα.
(14 Οκτ.’17)

kalami.us

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης: “Εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος ο Τσίπρας γιατί η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη”

Χαστούκι για τον κ. Τσίπρα” χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τη φυγή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *