Το παρασκήνιο πίσω από το πράσινο deal για την Αστυπάλαια


Η «ηλεκτρική επανάσταση» της Αστυπάλαιας που θα δώσει στα φτερά της «πεταλούδας του Αιγαίου» την δύναμη για να ανοίξει την πύλη προς την ενεργειακή μετάβαση ολόκληρης της χώρας, αποτελεί ακόμη ένα σχέδιο ελληνικής υπογραφής που όμως μέχρι πριν από έναν χρόνο δεν υπήρχε ούτε στα χαρτιά.

«Ξεκίνησε ως αφηρημένη ιδέα πριν από έναν χρόνο», αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, Μια συζήτηση που έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης στο μικρό διαμάντι της Δωδεκανήσου και για την κυβέρνηση αποτελεί ακόμη μια ρεκλάμα στο παλμαρέ των πρωτοβουλιών που φέρουν τη δική της υπογραφή αλλά η εμβέλεια τους ξεπερνά τα εθνικά σύνορα.

«Η Αστυπάλαια θα είναι το μέρος όπου θα γίνει η δοκιμή για την ενεργειακή μετάβαση. Ενέργεια που θα παράγεται εξ ολοκλήρου από τη φύση και η οποία θα τροφοδοτεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό, πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μεταφορών. Ένα κυκλικό ενεργειακό σύστημα που θα μας προσφέρει γνώσεις και διδάγματα, που ελπίζουμε ότι θα αξιοποιήσουμε μελλοντικά σε μεγαλύτερη κλίμακα ανά την Ελλάδα και όχι μόνο» είπε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση