Την ευχή των τριών θρυλικών Ναυάρχων Κανάρη, Μιαούλη, Μπουμπουλίνας έχει φέτος η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018» που διεξάγεται στο Αιγαίο.

Τη βαριά κληρονομιά των θρυλικών ναυμάχων του Πολεμικού μας Ναυτικού Κωνσταντίνου Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας φέρει από χθες η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018».

Τόσο οι καρδιές των εμβληματικών ναυάρχων του Πολεμικού Ναυτικού, Κωνσταντίνου Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη αλλά και τα οστά της καπετάνισσας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας «συντροφεύουν» τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και σηματοδοτούν τη φετινή άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018» που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία.

Παράλληλα αύριο στα Ψαρά θα καταπλεύσει η Φ/Γ «ΨΑΡΑ» με το πολύτιμο «φορτίο» των τριών καπεταναίων Κανάρη, Μιαούλη, Μπουμπουλίνα και θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία της πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η απόδοση τιμών στους Ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών Ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα, διαχρονικά.

«Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος»

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», την Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν σε λιμάνια νησιών του Αιγαίου, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί. Τα λιμάνια που θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και θα υπάρχουν πλοία του ΠΝ είναι:

Αγίος Ευστρατίου
Αλεξανδρούπολης
Αμοργού
Βόλου
Θάσου
Θεσσαλονίκης
Ικαρίας
Καβάλας
Καλύμνου
Λέσβου
Λήμνου
Μεγίστης
Οινουσσών
Ρόδου
Σαμοθράκης
Σάμου
Σκοπέλου
Φούρνων
Χίου
Ψαρών

Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.

Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.