Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Το ρωσικό Ναυτικό προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση P-800 Onyx (βίντεο)

Το ρωσικό Ναυτικό προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση P-800 Onyx (βίντεο)

Το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε για πρώτη φορά δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Onyx. Εκτοξεύτηκε από το σύστημα πυραυλικής άμυνας Bastion που πρόσφατα αναπτύχθηκε σε ρωσικό έδαφος της Αρκτικής.

Ο πύραυλος P-800 Onyx μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 2.896 χλμ/ώρα. Στο βίντεο από τη δοκιμαστική εκτόξευση, ο πύραυλος φαίνεται να σηκώνεται κάθετα στον αέρα και κατόπιν να έρχεται σε οριζόντια θέση πετώντας πάνω από τη θάλασσα με υποτιθέμενο στόχο ομάδα εχθρικών πλοίων.

Το σύστημα εκτόξευσης Bastion μπορεί να μεταφέρει δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους Onyx. Παρά τον σχεδιασμό τους για να πλήττουν πλωτά μέσα, οι πύραυλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά επίγειων στόχων.

Οι πρώτες τρεις κινητές συστοιχίες συστημάτων παράκτιας άμυνας Bastion παρελήφθησαν από τον ρωσικό στρατό το 2010 και έχουν έκτοτε χρησιμοποιηθεί σε μάχες στη Συρία.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ; – Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΑΧΗΤΙΚΑ 5ης ΓΕΝΙΑΣ – ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

H Ελβετία, η οποία έχει να εμπλακεί σε πόλεμο εδώ από περισσότερα από 200 χρόνια …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη