Το ταξίδι της Αμάλ: Μια τεράστια μαριονέτα-σύμβολο των προσφύγων θα διασχίσει την Ευρώπη


Μια γιγαντιαία μαριονέτα μιας προσφυγοπούλας από τη Συρία πρόκειται να κάνει ένα μεγάλο συμβολικό ταξίδι, από την Τουρκία μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, διασχίζοντας χωριά και πόλεις, σε ένα από τα πιο φιλόδοξα καλλιτεχνικά σχέδια που έχουν επιχειρηθεί ποτέ.

Το εγχείρημα με την ονομασία «The Walk» (Το Περπάτημα), θα λάβει χώρα στα τέλη Ιουλίου -καθυστέρησε λόγω της πανδημίας- και θα διαρκέσει συνολικά 12 εβδομάδες, κατά τις οποίες η μικρή Αμάλ από το Γκαζιαντέπ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα, θα ταξιδέψει μέχρι το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για μια διαδρομή 8.000 χιλιομέτρων, στην πορεία της οποίας θα συναντήσει καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, παραστάσεις και εκδηλώσεις, μεγάλες και μικρές. Η ιδέα είναι ότι το κορίτσι ψάχνει απεγνωσμένα τη μητέρα της.

Ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες την Τρίτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής εταιρείας Good Chance, Amir Nizar Zuabi, δήλωσε ότι το έργο αφορούσε τη χαρά, θέλοντας να γιορτάσει τις δυνατότητες των προσφύγων, των παιδιών και των ενηλίκων.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση