ΤΟ “ΤΣΕΣΜΕΚ” ΚΟΒΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΝΕΙ “ΚΟΛΕΓΙΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Το ωκεανογραφικό Τσεσμέκ κόβει βόλτες στο Αιγαίο, συνοδευόμενο από το τουρκικό Ναυτικό και κατευθύνεται για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα απαντάει με ένα χλιαρό διάβημα και ακόμα χειρότερα;  Συνομιλεί με τους Τούρκους στις Βρυξέλλες με σκοπό να αποφύγουν την σύγκρουση.

 Όπως μεταδίδουν ρωσικά και τουρκικά μέσα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αποκαλύπτει πως έγινε τεχνική συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες για να αποφασιστούν μέθοδοι αποτροπής της σύγκρουσης, προφανώς ενόψει των ερευνών του Τσεσμέκ στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει: «Ο δέκατος γύρος των τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Τουρκίας και της Ελλάδας για τις μεθόδους αποτροπής σύγκρουσης που αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν μετά την επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ».

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση