888 Το Google Maps «έδωσε στο πιάτο» τις θέσεις των πυραύλων Patriot της Ταϊβάν στην Κίνα (εικόνα) | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Το Google Maps «έδωσε στο πιάτο» τις θέσεις των πυραύλων Patriot της Ταϊβάν στην Κίνα (εικόνα)

Το Google Maps «έδωσε στο πιάτο» τις θέσεις των πυραύλων Patriot της Ταϊβάν στην Κίνα (εικόνα)

Η υπηρεσία Google Maps, του γίγαντα του διαδικτύου Google, «έδωσε στο πιάτο» τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται οι αμερικανικής κατασκευής πύραυλοι αεράμυνας Patriot της Ταϊβάν στην Κίνα.

Η Google έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες έναν τρισδιάστατο χάρτη της Ταϊπέι και αποκάλυψε έτσι, άθελα της, τις μυστικές τοποθεσίες κάποιων από τους πυραύλους αεράμυνας Patriot της Ταϊβάν.

Το Google Mpas ανακοίνωσε για πρώτη φορά τις προθέσεις του να χαρτογραφήσει στερεοφωτομετρικά τις μεγάλες πόλεις του κόσμου το 2012.

Την Τετάρτη η Ταϊπέι, η νέα Ταϊπέι, η Ταογιουάν και η Ταϊτσουνγκ προσχώρησαν στη λίστα των εκατοντάδων άλλων μεγάλων πόλεων παγκοσμίως που έχουν καταγραφεί.

Ωστόσο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν ανησυχεί, αφού κατέστη γνωστό ότι ορισμένες από τις αμυντικές υποδομές της χώρας είναι πλέον γνωστές σε όλους.

Το Google Maps «έδωσε στο πιάτο» τις θέσεις των πυραύλων Patriot της Ταϊβάν στην Κίνα (εικόνα)

Η Υπουργός Εθνικής Άμυνας Yen Teh-fa δήλωσε ότι το υπουργείο και άλλα σχετικά τμήματα έχουν επικοινωνήσει με την Google για να προβούν σε προσαρμογές για να διασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η Google δήλωσε ότι οι νέοι 3D χάρτες της πόλης θα δώσουν στους ανθρώπους μια πιο ποικιλόμορφη και λεπτομερή ματιά στον κόσμο.

Εκτός από την τοποθεσία των πυραύλων Patriot στην περιοχή Xindian της Νέας Ταϊπέι, ο χάρτης αποκαλύπτει λεπτομερώς την ακριβή θέση και τις δομές του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας και του Γραφείου Στρατιωτικών Πληροφοριών της χώρας.

Η υπουργός Άμυνας και τα σχετικά τμήματα θα συνεργαστούν με την Google για να εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία θα προβεί στις κατάλληλες προσαρμογές ώστε να μην διακυβευθεί η αποτελεσματικότητα σημαντικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, δήλωσε η Yen σε συνέντευξή της.

Η Yen δήλωσε ότι όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τώρα το πρόβλημα αυτό, καθώς η εμπορική τηλεμετρική δορυφορική τεχνολογία έχει γίνει εξαιρετικά προηγμένη.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ…;;; Τσελίκ προς Ελλάδα και Κύπρο: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο… Είναι πάνω από το μπόι σας»

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Νέες προκλητικές …