Τράπεζα Πειραιώς: Μετατράπηκαν σε μετοχές τα CoCos – Τα επόμενα βήματα

Στην επόμενη φάση της πορείας της περνά από σήμερα, Δευτέρα, η Τράπεζα Πειραιώς καθώς μετατρέπονται σε μετοχές τα CoCos που είχε εκδώσει η Τράπεζα με αποτέλεσμα το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να αυξάνει στο 61,3% από 26,4% μέχρι πρότινος. Με την κίνηση αυτή η τράπεζα ενισχύεται κεφαλαιακά κατά 2 δισ. ευρώ ενώ επιπλέον δεν έχει την υποχρέωση να πληρώνει τους ετήσιους τόκους μέχρι τη λήξη των μετατρέψιμων ομολογιών.

Σημειώνεται ότι οι 394,4 εκατ. νέες μετοχές εκδίδονται στην τιμή των 6 ευρώ έκαστη –όπως προβλέπεται από τους όρους έκδοσης των μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), το γεγονός όμως αυτό δεν επηρεάζει καθόλου ούτε την τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο ούτε το free float.

Συνολικά, μαζί με τις 394,4 εκατ. νέες μετοχές ο συνολικός αριθμός μετοχών της τράπεζας ανέρχεται σε περίπου 831 εκατ. μετοχές εκ των οποίων το 61,3% ανήκει στο ΤΧΣ ενώ το ποσοστό 38,7% ελέγχεται από ιδιώτες. Όπως έχει ανακοινώσει η τράπεζα, «οι νέες μετοχές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα πιστωθούν στη μερίδα του ΤΧΣ που τηρείται στην ΕΛ.Κ.Α.Τ. αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σε 61,3%».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση