Κόσμος

Σκηνές χάους στο αλβανικό κοινοβούλιο – Η αντιπολίτευση άναψε καπνογόνα

Σκηνές χάους επικράτησαν την Πέμπτη (14/12) στο αλβανικό κοινοβούλιο, όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διέκοψαν την έναρξη της συνεδρίαση του σώματος ανάβοντας καπνογόνα και απαιτώντας να διενεργηθεί έρευνα κατά της κυβέρνησης για διαφθορά.

Μάλιστα, σωματοφύλακες απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που τιμωρήθηκαν για παρόμοια «περιστατικά βίας», όπως μεταδίδει το Associated Press.

Αυτό πυροδότησε εντάσεις, με τους κεντροδεξιούς Δημοκρατικούς να εμποδίζουν με τη σειρά τους τους σοσιαλιστές ομολόγους τους να εισέλθουν στην αίθουσα.

Το κοινοβούλιο την Πέμπτη αναμενόταν να ψηφίσει την συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ιταλία, αλλά η Πρόεδρος Lindita Nikolla αφαίρεσε το θέμα από την ημερήσια διάταξη αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο την Τετάρτη έθεσε σε αναμονή την επικύρωση.

Το δικαστήριο θα πραγματοποιήσει δημόσια ακρόαση στις 18 Ιανουαρίου για να κρίνει εάν η συμφωνία παραβιάζει το σύνταγμα της Αλβανίας.

Τι πυροδοτεί τις εντάσεις στο κοινοβούλιο

Οι αναταραχές στο αλβανικό κοινοβούλιο ξεκίνησαν τον Οκτώβριο λίγο πριν ο 79χρονος Σαλί Μπερίσα, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος και ηγέτης του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, καταγγελθεί από τον Εισαγγελία για διαφθορά.

Έκτοτε ως αντίδραση οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χρησιμοποιούν φωτοβολίδες και καπνογόνα, ενώ έχει τύψει να αρπάξουν το μικρόφωνο όταν οι Σοσιαλιστές συνάδελφοί τους παίρνουν τον λόγο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock