Επικαιρότητα

Μύκονος: Το ΣτΕ κρίνει πρόστιμο 995.000 ευρώ σε επιχειρηματία για 199 βίλες Αirbnb

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να κρίνει αν ορθώς η Δ.Ο.Υ. Αθηνών επέβαλε πρόστιμο ύψους 995.000 ευρώ σε επιχειρηματία για την εκμίσθωση, κατά το περασμένο έτος, μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης (airbnb), 199 πολυτελών βιλών στη Μύκονο. Η Δ.Ο.Υ. για κάθε μια από τις 199 βίλες επέβαλε αυτοτελές πρόστιμο των 5.000 ευρώ (συνολικά 995.000 ευρώ).

Φωτογραφίες από τις βίλες είχαν αναρτηθεί σε δυο πλατφόρμες της Μυκόνου. Οι 199 βίλες δεν είχαν εγγραφεί στο τηρούμενο από την ΑΔΑΕ Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, ούτε είχαν τον προβλεπόμενο από το νόμο 4446/2016 Μοναδικό Αριθμό Ακινήτου.

Ο επιχειρηματίας που όπως υποστηρίζει δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών ανεύρεσης πελατών και στη μεσιτείας ακινήτων προσέφυγε κατά της επιβολής του προστίμου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το οποίο όμως έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να επιληφθεί της υπόθεσης και την ανέπεμψε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην αίτησή του (έχει καταθέσει και αίτημα έκδοση προσωρινής αναστολής) ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε καθοιονδήποτε τρόπο διαχειριστής των ακινήτων αυτών, εκτός από μόνο από μια περίπτωση.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι η επιβολή του προστίμου είναι αντισυνταγματική, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση από η Δ.Υ.Ο. πριν την επιβολή του προστίμου, αλλά είναι και παράνομη, αφού το πρόστιμο επιβλήθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά, χωρίς καμία νόμιμη αιτιολογία.

Τέλος, υποστηρίζει ότι δεν έχει την ιδιότητα του διαχειριστή των επίμαχων ακινήτων, τα οποία μάλιστα στην πράξη επιβολής του προστίμου ούτε καν αναφέρονται ποια είναι.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock