Επικαιρότητα

Τρίκαλα: Η ανακαινισμένη Εβραϊκή Συναγωγή έτοιμη να δεχθεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Τις πρώτες επισκέψεις είναι έτοιμη να δεχθεί η ανακαινισμένη Εβραϊκή Συναγωγή των Τρικάλων, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναστύλωσης όπου συνεργεία γκρέμισαν «προβληματικά» τμήματα του κτηρίου.

Οι παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αναδειχθεί το καλαίσθητο πέτρινο κτήριο της Συναγωγής . Η Συναγωγή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ισραηλιτικής Κοινότητας, είναι Ρωμανιώτικου ρυθμού και για το λόγο αυτό ονομάζεται «Καλ Γιαβανίμ», δηλαδή των Ελλήνων Εβραίων. Πρόκειται για ένα από τα λίγα, σπάνια και πολύτιμα δείγματα αρχιτεκτονικής και διαρρύθμισης Ρωμανιώντικου τύπου.

Η Συναγωγή είναι χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής και αναμένουμε τους πρώτους Εβραίους τουρίστες από το Ισραήλ και άλλες χώρες, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακώβ Βενουζίου, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. H κατασκευή του κτηρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων, ξεκίνησε περίπου το 1925 και ολοκληρώθηκε το 1930.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock