Επικαιρότητα

Τρίκαλα: Με drones η μεταφορά φαρμάκων προς περιφερειακά φαρμακεία -Την Τρίτη η 1η πτήση

Ένα σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας στη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala ΑΕ, κατά την τρέχουσα περίοδο, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «HARMONY» αποτελώντας τον εθνικό πιλότο του ευρωπαϊκού έργου μεγάλης κλίμακας για βιώσιμες μεταφορές φαρμακευτικού υλικού στις πόλεις μέσω πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drones).

Η πιλοτική εφαρμογή στην πόλη των Τρικάλων, πιο αναλυτικά, αφορά στο θέμα της εναέριας αστικής κυκλοφορίας, και ειδικότερα προβλέπει τη χρήση εναέριων αυτόματων μέσων (drones) για τη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού, από το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Τρικάλων (ΣΥΦΤΑ) προς περιφερειακά φαρμακεία.

Για την επίτευξη του πιλότου, μέχρι τώρα, έχει πραγματοποιηθεί σειρά διασκέψεων με εμπλεκόμενους φορείς, όπως με το Σύλλογο Φαρμακοποιών Τρικάλων και τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Τρικάλων (ΣΥΦΤΑ). Επιπρόσθετα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ουσιαστική ήταν η συνεργασία της ομάδας έργου με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στον σχεδιασμό των πτήσεων και την έκδοση των αδειοδοτήσεων. Τέλος, αρωγός στη προσπάθεια ήταν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), ώστε να τεθούν οι προδιαγραφές για να αξιοποιηθεί αυτή η νέα τεχνολογία στον τομέα του φαρμάκου και να μειωθεί ο χρόνος παραλαβής/αποστολής του.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock