Κόσμος

Έφτασε στο Νέο Δελχί για τη G20 o Σεργκέι Λαβρόφ – Πυρά στη Δύση λόγω της Ουκρανίας

Όπως έχει γνωστοποιήσει η ρωσική διπλωματία, ο Λαβρόφ θα εκφωνήσει ομιλίες κατά τις δύο συνόδους ολομέλειας της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι αύριο Σάββατο και την Κυριακή. Το Κρεμλίνο έχει αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα παρέμβει στη σύνοδο ούτε μέσω βιντεοδιάσκεψης.

«Συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις χώρες της G20 (…) ενάντια σε προσπάθειες να επεξηγηθούν παγκόσμια ανθρωπιστικά και οικονομικά προβλήματα μόνο με τον πόλεμο στην Ουκρανία (…)», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ πριν από την άφιξη του Λαβρόφ στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία «προκλήθηκε και συνεχίζει να υποκινείται από τους Αμερικανούς εις βάρος της ευρωπαϊκής ασφάλειας».

«Οι χώρες της G7 (κυρίως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία) ασκούν πιέσεις στην Ινδία επιδιώκοντας να διατυπώσουν τις μονομερείς προσεγγίσεις τους στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία στα έγγραφα που θα εγκριθούν στο τέλος της συνόδου κορυφής της G20», υποστήριξε η ρωσική διπλωματία.

Οι διχασμοί στις τάξεις της G20 σε γεωπολιτικά ζητήματα, και ειδικότερα αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, περιπλέκουν τη σύνταξη ενός πιθανού κοινού ανακοινωθέντος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock