888 Τρεις προσφορές για κόκκινα δάνεια 700 εκατ. της Τράπεζας Αττικής | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τρεις προσφορές για κόκκινα δάνεια 700 εκατ. της Τράπεζας Αττικής

Τρεις προσφορές για κόκκινα δάνεια 700 εκατ. της Τράπεζας Αττικής

Η Aldridge EDC, ο όμιλος Duet και η κοινοπραξία αποτελούμενη από τις Pimco, Qualco και Oaktree κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων NPEs ύψους 700,5 εκατ. της Attica Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές κυμαίνονται μεταξύ 60 και 75 εκατ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Attica Bank, οι τρεις προσφορές θα αξιολογηθούν από τον σύμβουλο και την τράπεζα, προκειμένου να επιλεγεί το πλέον κατάλληλο επενδυτικό σχήμα. Στόχος είναι τα απαραίτητα συμβατικά κείμενα να έχουν υπογραφεί έως τα τέλη Ιουνίου. Η τιτλοποίηση υλοποιείται παράλληλα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού των 197,7 εκατ. που προωθεί η διοίκηση της Attica Bank. Η συμμετοχή ξένων επενδυτών στην αύξηση θα κριθεί παράλληλα με την τιτλοποίηση, καθώς είναι πιθανό ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να συμμετάσχει ταυτόχρονα στις δύο διαδικασίες, επιτυγχάνοντας τον διπλό στόχο της ιδιωτικοποίησης της τράπεζας και της εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων.

Η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων ύψους 700,5 εκατ. είναι η δεύτερη μεγάλη τιτλοποίηση που πραγματοποιεί η τράπεζα – έχει προηγηθεί το 2017 η μεταβίβαση 1,3 δισ., στην Aldridge. Στο πλαίσιο αυτό έχει προηγηθεί η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 700,5 εκατ. στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με την επωνυμία ABS METEXELIXIS S.A., η οποία εξέδωσε και μεταβίβασε στην τράπεζα:

• Ενα ομόλογο (Senior Note), υψηλής εξασφάλισης, ονομαστικής αξίας 343,25 εκατ.

• Ενα ομόλογο (Junior Note), μειωμένης εξασφάλισης, ονομαστικής αξίας 357,25 εκατ.

Η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να έχει κριθεί επίσης έως τις 25 Ιουνίου μέσα από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης, δηλαδή της κατανομής των αδιάθετων μετοχών που προέκυψαν από τη συμμετοχή των μετόχων με προτιμησιακό δικαίωμα, που έληξε συγκεντρώνοντας περί τα 90 εκατ. Το χρονοδιάγραμμα αυτό επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Attica Bank, σημειώνοντας ότι από τις αρχές Ιουλίου η τράπεζα προσβλέπει ότι, «εξυγιασμένη και επαρκώς κεφαλαιοποιημένη, με δείκτη φερεγγυότητας υψηλό, θα μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα στην εκπλήρωση του σκοπού της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ιδιαιτέρως δε των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, προς όφελος των μετόχων της και με στόχευση την αυξανόμενη κερδοφορία της».

Πηγή : «Καθημερινή» – Ρεπορτάζ : Ευγενία Τζώρτζη

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη – μαμούθ στους δήμους (Μόνιμοι)

Προκήρυξη – μαμούθ προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στους δήμους. Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *