Υγεία & Διατροφή

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

Νέο ρεκόρ αναμένεται να καταγραφεί σήμερα στα κρούσματα του κορωνοϊού. Έτρεξε ο Κούλης να τα ανοίξει όλα, μάς γέμισε με το χτικιό και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Πάνω από 6.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθούν σήμερα, κάτι που κινητοποιεί ειδικούς και αρχές για το νέο κύμα της πανδημίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί η πρώτη καταγραφή από τον ΕΟΔΥ έδειξε περισσότερα από 4.300 κρούσματα, γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς στην εκτίμηση για τουλάχιστον άλλα 2.000 κρούσματα στην επόμενη καταγραφή. Αυτό ανεβάζει την σημερινή ημερήσια καταγραφή στα 6.300 κρούσματα, που θα αποτελεί και ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας.

Συνήθως τα πρωινά δεδομένα είναι αριθμητικά περισσότερα καθώς αφορούν και περισσότερους ελέγχους του προηγούμενου 24ωρου που έχουν διενεργηθεί ως το προηγούμενο μεσημέρι. Έτσι, τα στοιχεία της δεύτερης ενσωμάτωσης θετικών αποτελεσμάτων αριθμητικά συνήθως είναι λιγότερα από εκείνα που αντλούνται το πρωί.

Στις 13:00 θα ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση της πανδημίας μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας.

Στις 18:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναμένεται να ανακοινώσει το πλαίσιο που θα ισχύει και αποφασίστηκε μετά την συνεδρίαση των ειδικών αλλά και την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες» περιοχές. Επίσης επί τάπητος έχει τεθεί η αύξηση του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι με δικά τους έξοδα κάθε εβδομάδα. Μία σκέψη είναι να απαιτούνται δύο test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τρία test για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, δεδομένη είναι η αυστηροποίησή τους το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και κατά πόσο οι καταστηματάρχες προχωρούν σε επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας στους εμβολιασμένους. Για τους ανοιχτούς χώρους στους οποίους κάθονται και ανεμβολίαστοι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στο εάν έχουν με πρόχειρες κατασκευές έχουν κλείσει τελείως και επομένως είναι ευκολότερη η μετάδοση του ιού.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock