ΕνημέρωσηΠολιτική

Τριμερής στην Αθήνα με Αίγυπτο και Κύπρο – Στο επίκεντρο ενεργειακή συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο

Στον απόηχο των αμυντικών συμφωνιών της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη, στην Αθήνα η 9η τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, στην οποία τίθενται επί τάπητος καίρια ζητήματα περιφερειακής πολιτικής με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και την Λιβύη, καθώς και η δυναμική συνεργασίας με αιχμή του δόρατος τον τομέα της ενέργειας.

Η τριμερής της Αθήνας έρχεται να σηματοδοτήσει την επαναβεβαίωση της στρατηγικής σημασίας που αποδίδει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλέγμα περιφερειακών σχημάτων συνεργασίας, τα οποία βασίζονται σε κοινές αντιλήψεις για σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως επισημαίνουν σχετικά κυβερνητικές πηγές.

Η Σύνοδος αναμένεται να αποτυπώσει τη δυναμική συνεργασίας σε σειρά από τομείς με βασικό αυτόν της ενέργειας -όπως κατέδειξε ήδη το διμερές μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών, έργο που θα διέρχεται από την οριοθετημένη ελληνο-αιγυπτιακή ΑΟΖ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock