Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τροπολογία -συμβασιούχοι: Αυτές είναι οι αλλαγές για όριο ηλικίας, ιδιώτες

Τροπολογία -συμβασιούχοι: Αυτές είναι οι αλλαγές για όριο ηλικίας, ιδιώτες

Τη νομοτεχνικη βελτίωση στην τροπολογία, που αφορά στην απάλειψη του ορίου ηλικίας στους επικείμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων στον τομέα καθαριότητας των δήμων κατέθεσε στη Βουλή λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν πρέπει να προσδιοριστεί το όριο ηλικίας για την υποβολή στον συγκεκριμενο διαγωνισμό», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν εργαστεί για χρόνια με διακοπτόμενες συμβάσεις στην καθαριότητα των δήμων και κάποιοι από αυτούς είναι και στο όριο της συνταξιοδότης. Δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την συμμετοχή στο διαγωνισμό».

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης κατέθεσε και αλλαγή στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που αφορά το «μπλοκάρισμα» συμμετοχής ιδιωτών στην καθαριότητα των δήμων.

Σύμφωνα με αυτή, πατώντας πάνω στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τονίζεται ότι καθώς με την τροπολογία παρέχεται στους δήμους η δυνατότητα για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας “οι ΟΤΑ οφείλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές με ίδια μέσα”.

NOMOTEXNIKES1

NOMOTEXNIKEΣ

ΑΡΧΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Eρχονται 4.155 νέες προσλήψεις μέσα στο Φθινόπωρο

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται να γίνουν συνολικά 4.155 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη