ΕνημέρωσηΠολιτική

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την καθιέρωση στην ποινική νομοθεσία του εγκλήματος της γυναικοκτονίας

Τροπολογία για την καθιέρωση στην ελληνική ποινική νομοθεσία του εγκλήματος με σεξιστικά χαρακτηριστικά (ιδίως γυναικοκτονία), κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τροπολογία που υπογράφουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Ειρήνη Αγαθοπούλου αναφέρεται ότι το φαινόμενο της γυναικοκτονίας έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας, καθώς από έχουν γίνει 13 από την αρχή του έτους.

«Η γυναικοκτονία δεν ταυτίζεται με την ανθρωποκτονία του άρθρου 299 του ποινικού κώδικα, αφού συνίσταται σε κάτι επιπλέον, που πρέπει με την εισαγωγή συναφούς διάταξης να αποκαλυφθεί και να οδηγήσει σε επιβάρυνση της ποινής. Για τον σκοπό αυτόν απαιτείται νέα εγκληματολογική κατηγορία και διάταξη στον ποινικό κώδικα. Ειδικότερα, στην περίπτωση της γυναικοκτονίας συναιρούνται δύο άκρα:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock