ΕνημέρωσηΠολιτική

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους γονείς με παιδιά θετικά στον covid-19

Τροπολογίας για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με παιδιά θετικά στον covid-19, κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των Τομεαρχών Υγείας, Εργασίας και Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Ξανθού, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Νίκου Φίλη σημειώνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω μεγάλης έξαρσης της πανδημίας covid-19 και κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

«Στις πρώτες ήδη δύο ημέρες λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές 25.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19. Οι επιστήμονες εκφράζουν έντονη ανησυχία ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες. Η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή τρίτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και την έκτη σε θανάτους. Σε αυτές τις δραματικές συνθήκες δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόβλεψη για τους γονείς που εργάζονται και πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους που νοσούν», αναφέρουν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock