Τρόμος, τρόμος και πάλι τρόμος! ΒΙΝΤΕΟ ντροπής για να κάνεις το εμβόλιο


«Προσβλητικό» και «αναίσθητο» χαρακτηρίζεται το βίντεο της κυβέρνησης της Αυστραλίας για την προώθηση των εμβολιασμών.

 

 

Μια διαφήμιση για τον εμβολιασμό έχει προκαλέσει οργή στην Αυστραλία.

Πολλοί ασκούν έντονη κριτική στο βίντεο που δείχνει μια νεαρή γυναίκα με Covid-19 να πασχίζει να αναπνεύσει στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ είναι διασωληνωμένη.

«Η Covid-19 μπορεί να μας επηρεάσει όλους… Κλείσε ραντεβού για τον εμβολιασμό σου», είναι το μήνυμα που συνοδεύει το συγκλονιστικό βίντεο.

Για ορισμένους όμως η διαφήμιση βάζει άδικα στο στόχαστρο τους νέους ανθρώπους, καθώς οι κάτω των 40 θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια στο τέλος του έτους, σύμφωνα με το BBC.

Συνεπώς η οργή των περισσοτέρων δεν έχει να κάνει με τη στοχοποίηση απλά των νέων ατόμων, τα οποία δεν κινδυνεύουν όσο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να πεθάνουν από τη λοίμωξη, αλλά με το ότι δεν υπάρχουν εμβόλια που θα τους δώσουν πίσω την κανονικότητα.

Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας προτείνουν επίσης, οι νέοι άνθρωποι να περιμένουν για ένα εμβόλιο της Pfizer αντί για το διαθέσιμο της AstraZeneca, ενώ η Αυστραλία αντιμετωπίζει έλλειψη στα εμβόλια της Pfizer.

Η διαφήμιση παίζει ενώ το Σίδνεϊ βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα ξέσπασμα της μετάλλαξης Delta και βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα lockdown.

 

Μάλιστα κάποιος στο twitter έκανε την ερώτηση:

«Γιατί βάζουν στο στόχαστρο τους νέους ανθρώπους; Δεν θα έπρεπε να μπαίνει στο στόχαστρο το αυξανόμενο ποσοστό της επιφυλακτικότητας στους άνω των 55;»

Ο διχασμός της κοινωνίας είναι πλέον δεδομένος, αφού πάντα στο μυαλό του κόσμου πρέπει να μπαίνει κάποιος στο στόχαστρο. Άλλη μια επιτυχία της εξουσίας να διχάσει τους ανθρώπους και να τους δώσει προβλήματα να απασχολούνται, καθώς τα μέτρα ελέγχου που θα αλλάξουν τις ζωές μας περνάνε το ένα μετά το άλλο με μορφή χινονοστιβάδας.

Πολλοί, ανάμεσά τους και υγειονομικοί, ζήτησαν να αποσυρθεί η διαφήμιση, αποκαλώντας την «αναίσθητη».

Η κυβέρνηση φυσικά υποστηρίζει τη διαφήμιση. Ο στόχος όπως υποστηρίζεται, ήταν να είναι παραστατική για να «σπρώξει το μήνυμα» για την ανάγκη να μείνει κάποιος σπίτι, να κάνει τεστ και να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό του.

photo vid screenshot

πηγη

 
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση