Τσίπρας: Εγκληματική εμμονή οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «εγκληματική εμμονή» την επιλογή για «συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων και κλείσιμο μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων». Αφού ευχαρίστησε τους υγειονομικούς για την «πολύ μεγάλη μάχη» που έχουν δώσει εδώ και ενάμισι χρόνο, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις τους και στηλίτευσε το γεγονός ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσπάθειας αυτής, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ, δεν έχει κάνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού, αλλά αντίθετα ακούμε αυτές τις μέρες και τις επιλογές για το κλείσιμο νοσοκομείων».

Τόνισε παράλληλα πως «ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο η πανδημία μας διδάσκει ότι πρέπει να αλλάξουμε ρότα και να ενισχύσουμε τα συστήματα Υγείας, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφασίζει να συνεχίσει ένα καταστροφικό έργο». Εξήγησε δε, ότι «συνεχίζει στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων και του κλεισίματος νοσοκομείων», χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή «εγκληματική και ανεύθυνη».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση